Satoja koiria pelastettiin koiratappeluilta Yhdysvalloissa

Yksin yhdestä ratsiapaikasta löytyi 114 nälkiintynyttä ja haavoittunutta koiraa. Asiaa tutkineen asianajajan mukaan pelastettujen koirien lukumäärä ja tapaukseen liittyneet suuret rahasummat todistavat kyseessä olevan suuren alamaailman bisneksen.

Liki 370 pitbull-terrieriä on pelastettu ja yli kymmenen ihmistä saanut syytteet Kaakkois-Yhdysvalloissa koiratappeluiden järjestämisestä. Kyseessä on yksi kaikkien aikojen suurimpia eläinratsioita.

Asiaa tutkineen asianajajan mukaan pelastettujen koirien suuri lukumäärä ja tapaukseen liittyneet suuret rahasummat todistavat, miten iso alamaailman bisnes koiratappelut ovat.

Pidätyksiä tehtiin Mississippin, Georgian, Alabaman ja Texasin osavaltioissa. Pidätetyille esitetään useita syytteitä koiratappeluiden järjestämisestä ja uhkapelaamisesta, joista jokainen yksittäinen syyte voi tuoda jopa viiden vuoden vankeustuomion. Koiratappelut ovat törkeä rikos kaikissa Yhdysvaltojen osavaltioissa.

Yksin yhdestä ratsiapaikasta löytyi 114 nälkiintynyttä ja haavoittunutta koiraa, jotka oli kahlittu autonrenkaisiin. Koirat eivät saaneet riittävästi vettä ja ruokaa ja altistuivat paahtavalle auringonpaisteelle.

Ratsioissa takavarikoitiin lisäksi yli puoli miljoonaa dollaria sekä huumeita, aseita ja muuta todistusaineistoa. Ratsiat toteutettiin kolmen vuoden tutkimustyön jälkeen. Arvioiden mukaan yhdessä koiratappelussa voi liikkua jopa 200 000 dollarin edestä vedonlyöntirahaa.

Vuonna 2009 Yhdysvalloissa toteutettiin vielä suurempi ratsia, jossa pelastettiin yli 500 koiraa.