1. yle.fi
  2. Uutiset

Nuoret toimittajat maailman eri kolkista Rovaniemellä

Nuorten ulkomaisten toimittajien ryhmä vierailee Rovaniemellä. Tiistaina 27. elokuuta alkava kaksipäiväinen vierailu on ulkoasiainministeriön järjestämä.

Kotimaan uutiset

Rovaniemelle saapuu tiistaina 19 ulkomaista nuorta toimittajaa. Vierailu päättyy torstaina 29. elokuuta. Ulkoasianministeriön Suomeen kutsumat toimittajat ovat 21-26-vuotiaita.

Heidän kotimaansa ovat Argentiina, Brasilia, Egypti, Espanja, Etelä-Afrikka, Intia, Iso-Britannia, Japani, Kiina, Portugali, Puola, Ranska, Saksa, Turkki, Ukraina, Valko-Venäjä, Venäjä, Vietnam ja Yhdysvallat.

Toimittajat vierailevat muun muassa Arktikumissa, Lappsetissa ja Arctic Reindeerin porotilalla. Lisäksi he viettävät yhden aamupäivän Lapin yliopistossa. Vierailu on osa ministeriön järjestämää Foreign Correspondents' Programme -koulutusohjelmaa. Se on tarkoitettu ulkomaisille vastavalmistuneille tai valmistumisvaiheessa oleville toimittajille.

FCP-media- ja koulutusohjelma alkoi maanantaina 5. elokuuta ja päättyy 30. elokuuta. Ohjelman tavoitteena on muun muassa lisätä osallistujien kiinnostusta Suomea kohtaan. Lisäksi ulkoasiainministeriön tavoitteena on luoda tulevaisuuden mediasuhteita.

Lue seuraavaksi