Ihalainen: Koulutuspäiväuudistus etenee - Akavan vastustuksesta huolimatta

Työministerin mukaan uudistuksen rahoitukseen otetaan kantaa huomenna alkavassa budjettiriihessä. Esitys on tarkoitus viedä valtioneuvoston käsittelyyn ensi viikolla.

politiikka

Työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) mukaan eilen sovittu koulutuspäiväuudistus on tarkoitus saattaa voimaan ensi vuoden alussa. Hallitus linjaa koulutuspäivien rahoitusta huomenna alkavassa budjettiriihessä, ja asiaa koskeva lakiesitys on tarkoitus viedä valtioneuvoston käsittelyyn ensi viikolla.

Korkeasti koulutettujen etujärjestö Akava on todennut, ettei se hyväksy eilen saavutettua sopua asiassa. Ihalaisen mukaan erimielisyys koskee henkilöverotuksen ohjeistusta, johon Akava olisi toivonut lakimuutosta.

Ihalainen sanoo, että uudistusta arvioidaan kahden vuoden kuluttua, ja samalla tarkastellaan uudelleen myös Akavan toivoman lakimuutoksen tarvetta.

Hän toivoo, että Akava pystyy elämään ratkaisun kanssa, koska järjestöllä ei kuitenkaan ollut mitään huomautettavaa varsinaiseen lakipakettiin.

- Ilman muuta tämä on iso asia myös Akavan jäsenille. Oikeastaan Akavan huoli liittyy yhteen yksityiskohtaan, joka liittyy henkilöstöverotuksen kohteluun ja siihen liittyviin tulkintoihin - ei tähän isoon kokonaisuuteen, Ihalainen painotti.