Oululaista 3D -osaamista hyödynnetään Euroopassa

Oulun yliopiston ja teknologiayritysten yhteinen internetin tutkimuskeskus CIE on valittu kehittämään tulevaisuuden internetiä yhdessä neljän oululaisyrityksen kanssa. Projektin toivotaan tuovan Oulun alueelle uusia alan työpaikkoja.

internet

Oululaisten osuus nelivuotisessa 66:n miljoonan FI-ware hankkeessa on arvoltaan kolme ja puoli miljoonaa euroa. Suurin osa summasta on EU-rahoitusta.

Oulun yliopiston internetin tutkimuskeskuksen CIE:n teknologiajohtajan Kari Aution mukaan Oulussa kehitetään kolmiulotteista käyttöliittymää internetin selailuun. 3D-internetissä käyttäjä luo itselleen virtuaalisen avatar-hahmon, jonka avulla nettiä käytetään.

- Kolmiulotteisuus laajenee pelimaailmasta normaaleihin sovelluksiin, kuten oppimisympäristöihin, neuvottelupalveluihin ja esimerkiksi arkkitehtuuri- ja rakennussuunnitteluun, Autio kertoo.

Oulun yliopiston CIE-keskuksen yrityskumppaneita Oulussa ovat Ludocraft, Playsign, Cyberlightning ja Admino Technologies.

Projektin toivotaan poikivan myös muille yrityksille uusia mahdollisuuksia sekä luovan Oulun alueelle uusia alan työpaikkoja.