Anna Perho: Taivaallisen rauhan urheilu

Blogistimme loihtii tiedotteen, jossa otetaan kantaa moneen asiaan urheilun maailmassa.

Yle Blogit
Anna Perho
Anna PerhoVille Juurikkala

”Hyvää huomenta hyvät urheilijat ja median edustajat. Myös etelän median. Tervetuloa tänne Suomen Olympiakomitean tiedotustilaisuuteen. Jaamme teille tänään seikkaperäisen ohjeistuksen koskien maajoukkueen kynsilakkausta.

Sateenkaarin värithän ovat aina samassa järjestyksessä, eli uloimpana on punaista, sitten oranssia, keltaista, vihreää, sinistä ja sisimpänä violettia. Siksi urheilijoiden ei tule lakata pikkusormiaan punaisella, nimetöntä oranssilla ja niin edelleen.

Violetti taas muistetaan ohjelmasta Teletapit, jossa Tiivi-Taavin hahmo oli oletettavasti homoseksuaali. Tämän vuoksi violettia eli lilaa ei ole myöskään suotava käyttää kilpailuasuissa, kynsissä tai mahdollisissa sponsoritunnisteissa, paitsi tietenkin jos Sonera haluaisi ryhtyä yhteistyökumppaniksemme.

Miksi nämä rajoitukset? Koska me emme missään tapauksessa halua sekoittaa urheilua politiikkaan. Toistan: urheilu ja politiikka ovat eri asioita. Siksi ehdotan, että triplaamme tänä vuonna Pohjois-Koreaan lähetettävien luistelijoiden määrän. Maailman on aika tietää, mitä Pohjois-Koreassa todellisuudessa tapahtuu: siellä solmitaan ystävyyssuhteita ilman keinotekoisia, ihmisten luomia rajoja.

Kuten kotisivuillammekin sanotaan, olympia-aatteen päämääränä on kaikkialla edistää urheilun avulla ihmisten harmonista kehitystä, jonka kautta edistetään yhteisöjen rauhaa ja huolehditaan ihmisarvon säilymisestä. Olympialiike yksin ja yhdessä muiden järjestöjen kanssa pyrkii edistämään rauhaa maailmassa. Siksi Pekingin olympialaisten symbolisin paikka meille olikin Taivaallisen Rauhan Aukio.

Koska kertaus on opintojen äiti, todettakoon vielä kerran, että urheilu ja politiikka on pidettävä toisistaan erossa! Tietenkin näissä asioissa on käytettävä maalaisjärkeä, eli alkoholipolitiikan osalta todettakoon, että kaljaa ei koskaan tulla poistamaan jäähalleista. Sitä vastoin me tarvitsemme lisää rahaa valmennukseen, Humu-ryhmän vetäytymisiin sekä näiden matkakorvauksiin.

Kuntien pitäisi myös rakentaa enemmän kuplahalleja ja hiihtoputkia sekä resursoida kouluja niin, että urheilutuntien määrä viisinkertaistettaisiin. Ylipäätään jokaisen suomalaisen liikuntasuositus tulisi nostaa 40 tuntiin viikossa, koska kansantalous ja Cheekin äiti itkevät jokaisena hetkenä kun suomalaiset eivät liiku ja tee talkootyötä urheilun eteen.

Vielä lyhyesti väreistä. Keltaista ja sinistä ei ole suotavaa laittaa vierekkäisiin sormiin, koska me emme halua järjestönä ottaa kantaa pakkoruotsikeskusteluun. Mikään ei ole pakko, paitsi tietenkin keihäsmenestys, anteeksi Seppo.

Lopuksi tiivistys tähän lakka-asiaan: ylipäätään kynsien lakkaaminen on todella ämmämäistä. Ja kaikki te jotka olette eri mieltä, olette täyttä sontaa. ”

Anna Perho
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja kolumnisti, joka on työskennellyt tv-tuottajana, radiojuontajana ja käsikirjoittajana