Pakolaisten sosiaalietuuksista bloggaaminen johti törkyviesteihin

Juukalainen poliitikko kirjoitti blogiinsa pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden sosiaalietuuksista. Lainsäädäntöön pohjautuva teksti johti rajuun nimittelyyn ja väkivallalla uhkailuun.

Kotimaa
Kuvakaappaus Sakari Timosen nettiblogista.
Sakari Timosen nettiblogi

Juukalainen kunnallispoliitikko on joutunut törkyviestien kohteeksi kirjoitettuaan pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden sosiaalietuuksia koskevasta lainsäädännöstä.

Sdp:n valtuutettu Sakari Timonen osoittiblogissaan (siirryt toiseen palveluun), että turvapaikanhakijat saavat pienempää vähimmäistoimeentulotukea kuin alkuperäisväestö. Timonen myös mainitsi, että työttömänä työnhakijana oleva pakolainen saa samaa työttömyyspäivärahaa kuin suomalainenkin.

Tiedot vahvistetaan esimerkiksiPakolaisneuvonta-yhdistyksen (siirryt toiseen palveluun)nettisivuilla.

Lieksassa oli nähty somalin ajavan autoa ja minua vaadittiin todistamaan, että ajokortti ja autorahat eivät ole peräisin sosiaalitoimelta.

Sakari Timonen

Juristin koulutuksen käynyt Timonen on vastaanottanut kirjoituksen jälkeen loukkaavaa nimittelyä ja väkivallalla uhkailua.

- En ole yllättynyt. Olen tässä yli 3 vuoden aikana joskus ennenkin kirjoitellut näistä aiheista, ja poikkeuksetta ne aiheuttavat vastaavanlaisen viestien ryöpsähdyksen. Tämä nyt oli tällä kertaa tavallista pahempi, sanoo Timonen.

- Epäilen ja olen varmakin, että lieksalaiset aktivoituivat kovasti. Lieksassa oli nähty somalin ajavan autoa ja minua vaadittiin todistamaan, että ajokortti ja autorahat eivät ole peräisin sosiaalitoimelta.

Ei yhteydenottoa poliisiin

Sakari Timonen ei ole kuitenkaan harkinnut tutkintapyynnön tekemistä poliisille viestien vuoksi.

- Juristina tiedän, että tutkintapyyntö tässä vaiheessa ei ole kovin järkevää, koska se tuhlaa poliisin resursseja.

- Sitä paitsi tässä ei oikein täyty laittoman uhkauksen tunnusmerkistö. Laiton uhkaushan edellyttää, että minun pitäisi perustellusti tuntea olevani vaarassa. Tämä tunnusmerkistö ei täyty, toteaa Timonen. PÄIVITYS 6.5.2014 klo 6:03 blogin osoite on muuttunut