Oulun Osuuspankin tulos heikkeni - silti odotuksia parempi

Liikevoitto oli tammi-kesäkuussa 6,2 miljoonaa euroa. Myös asuntokaupan hidastuminen Oulun seudulla on jatkunut.

Pohjola Pankki
Osuuspankin logo
Heikki Haapalainen / Yle

Oulun Osuuspankin alkuvuoden tuloskehitys on ollut ennakoitua parempi. Tulos jää kuitenkin jälkeen viime vuoden tuloksesta.

Oulun Osuuspankin pankkitoiminnan volyymi oli kesäkuun lopussa 4 350 miljoonaa euroa eli 110 miljoonaa euroa suurempi kuin vuoden vaihteessa.

Liikevoitto oli tammi-kesäkuussa 6,2 miljoonaa euroa. Se on reilut 21 prosenttia pienempi kuin edellisen vuoden vastaavana aikana.

- Alkuvuosi on mennyt tuloksellisesti ennustettua paremmin, mutta viime vuoden tuloksesta ollaan jäljessä. Ero johtuu mm. korkokatteen supistumisesta sekä kulujen säilymisestä edellisvuoden tasolla, Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Timo Levo kertoo pankin tiedotteessa.

Asuntokauppa hidastunut, hinnat ennallaan

Nostettujen asuntolainojen määrä laski hieman edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta. Asuntolainoja nostettiin 135 miljoonaa euroa, kun vastaava luku vuotta aiemmin oli 176 miljoonaa euroa.

Muutenkin asuntokauppa yskii Oulun seudulla.

- Asuntokaupan 19 prosentin volyymin laskusta Oulun alueella asuntojen ovat hinnat pysyneet entisellä tasolla. Asuntojen myyntiajat ovat hieman pidentyneet, Levo kertoo.

Oulun Osuuspankilla on käynnissä laaja remontti, jossa Isonkadun konttori laajenee Kirkkokadulle, kun niin sanottuun Kalevankulmaan rakennetaan uudenlaista, asumisen ja elämisen palvelukokonaisuutta.