Rautalankalevy syntyi harrastajien keskustelufoorumilla

Kesällä julkaistiin jo kolmas rautalankalevy, joka on syntynyt internetin rautalankafoorumin aktiivien toimesta. Rautalankamusiikki kehittyy koko ajan.

musiikki
Sähkökitara.

Lappeenrantalaisen harrastajamuusikko Sami Kurki on ollut mukana tekemässä rautalankamusiikkiharrastajien yhteistä levyä. Rautalanka.org -sivuston aktiivien ensimmäinen levy tehtiin jo vuonna 2007 ja nyt julkaistu on jo kolmas ja samalla ensimmäinen täysin instrumentaalinen levy.

- Levy on monipuolinen kattaus rautalankamusiikinharrastajilta, vaikka mukana on pari ammattilaistakin, sanoo Kurki.

Etelä-Karjalassa rautalankamusiikille on paikkansa

Kurki on levyllä mukana kolmessa kappaleessa. Hänen mukaansa rautalankamusiikki voi Etelä-Karjalassa koko ajan paremmin.

- Monena vuonna muun muassa Imatra Big Band Festivals on ottanut Twang Fest -rautalankafestivaalin ohjelmistoonsa. Sen lisäksi täällä on paljon aktiivisia bändejä, jotka soittavat rautalankasävytteistä musiikkia, Kurki kertoo.

Twang Fest -päivän aikana Imatran kävelykadulla oli koko ajan ruuhkaa, eli rautalankamusiikin ystävät saivat haluamaansa.

Ei vain Emmaa

Rautalankamusiikissakin eletään Kurjen mukaan eräänlaista murrosvaihetta.

- Suuret ikäluokat ehkä tahtoisivat rautalankamusiikin olevan Metsäkukkia-twistiä tai Emmaa, mutta tämäkin musiikki kehittyy koko ajan. Tulee paljon uusia sävellyksiä ja bändejä, mutta punainen lanka on kuitenkin sama kitarainstrumentaalimusiikissa, Kurki pohtii.