Varpushaukka tuupertui kahviossa ja kiidätettiin hoitoon

Joensuussa torikahvilayrittäjiä ja asiakkaita ilahduttanut haukka on menehtynyt. Haukka löydettiin tuupertuneena ja toimitettiin hoitoon, mutta lintu oli liian heikossa kunnossa selvitäkseen. Lintu oli hoitajan mukaan nälkiintynyt.

luonto
haukka
Jenni Päivänurmi

Varpusia Joensuun torilla saalistaneen haukan voimat ehtyivät. Nuori varpushaukka löydettiin tiistaina kahvilan pöytien välistä. Haukka oli syöksähtänyt lähipuusta varpusen perään, mutta oli joko törmäyksen tai voimien loppumisen vuoksi tuupertunut.

Laiha lintu kiidätettiin Juha Hartikaisen hoidettavaksi. Syöttämisestä ja suojasta huolimatta lintu löytyi kuolleena keskiviikkona.

- Lintu oli ilmeisesti niin nälkiintynyt, etteivät sisäelimet kestäneet. Lintu oli jo saapuessa "hölmön" näköinen. Torille lintu oli tullut helpon saaliin perässä. Se on sama kuin pöllöillä, jotka tulevat terasseille, kun myyrät loppuvat metsistä, Juha Hartikainen kertoo.

Joensuulainen torikahvioyrittäjä ilahtui haukan harvinaisesta ilmestymisestä, sillä lintu karkotti alueelta pullanmurusten perässä olevat varpuset.