Syyttäjä vaatii vankeutta lääkevarkaille

Syyttäjän mukaan kajaanilaismiehet muun muassa hankkivat murtautumalla ja väärennettyjä reseptejä käyttämässä suuren määrän voimakkaita lääkkeitä. Epäillyt teot ovat tapahtuneet Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa ja Kainuussa.

Kotimaa

Syyttäjä vaatii kajaanilaiselle mieskaksikolle vankeusrangaistuksia muun muassa apteekkimurroista ja reseptiväärennöksistä.

Kolmekymppisten miesten epäillään murtautuneen apteekkeihin Sonkajärvellä ja Juuassa sekä yrittäneen murtoa Polvijärven apteekkiin. Murtojen sekä Juuassa ja Lieksassa käyttämiensä väärennettyjen reseptien avulla miehet saivat itselleen 10 140 tablettia huumausaineiksi luokiteltavia lääkkeitä. Miehiä syytetään törkeästä huumausainerikoksesta ja huumausainerikoksista.

Syyttäjän mukaan miehet ovat myös varastaneet kajaanilaisen liikkeen myymälästä sormuksia.

Toista miestä syytetään myös törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kun hän ajoi kovaa vauhtia poliisia karkuun kuutostiellä Nurmeksessa. Lisäksi mies vastaa rattijuopumussyytökseen, koska hän on ajanut Kajaanissa lääkkeiden vaikutusten alaisena.

Epäillyt teot ovat tapahtuneet viime kesäkuun ja maaliskuun välisenä aikana. Jutun käsittely on aloitettu Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa keskiviikkona. Miehet ovat tunnustaneet valtaosan syytöksistä.