Lääkevarkaat tuomittiin vankeuteen

Kajaanilaismiehet muun muassa hankkivat murtautumalla ja väärennettyjä reseptejä käyttämässä suuren määrän voimakkaita lääkkeitä. Teot tapahtuivat Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa ja Kainuussa.

Kotimaa

Kajaanilaiskaksikko on tuomittu vankeusrangaistuksiin muun muassa apteekkimurroista ja reseptiväärennöksistä.

Kolmekymppiset miehet murtautuivat apteekkeihin Sonkajärvellä ja Juuassa sekä yrittivät murtoa Polvijärven apteekkiin. Murtojen sekä Juuassa ja Lieksassa käyttämiensä väärennettyjen reseptien avulla miehet saivat itselleen 10 140 tablettia huumausaineiksi luokiteltavia lääkkeitä. Lisäksi miehet varastivat Kajaanista sormuksia.

Miehet tuomittiin muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta ja huumausainerikoksista. Molemmat saivat vuoden ja viiden kuukauden vankeusrangaistukset. Toisen rangaistus oli ehdoton ja toisen ehdollinen. Lisäksi miehet tuomittiin vahingonkorvauksiin. Miehet tunnustivat valtaosan rikoksista.

Toinen mies tuomittiin myös törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kun hän ajoi kovaa vauhtia poliisia karkuun kuutostiellä Nurmeksessa. Lisäksi hänet tuomittiin rattijuopumuksesta, koska hän on ajanut Kajaanissa lääkkeiden vaikutusten alaisena.

Keskiviikkona Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa käsitellyt teot tapahtuivat viime kesäkuun ja maaliskuun välisenä aikana.