1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Korikobrat tavoittelee paikkaa Korisliigan pudotuspeleissä

Lapuan Korikobrien ensi kauden Korisliigajoukkue on koossa. Syyskuussa kobrajoukkue pelaa harjoitusotteluita ja pelaajat opettelevat tuntemaan toisiaan ja pelityylejään. Tavoitteena on selvitä Korisliigan pudotuspeleihin ja sijoittua sarjassa viime vuotta paremmin.

urheilu
Koripallo
EPA

Lapuan Korikobrat valmistautuu uuteen kauteen Korisliigassa. Joukkueen manageri Markku Turja ei peittele tyytyväisyyttään tulevan kauden joukkueeseen.

– Viime vuoteen verrattuna, ja muutenkin, tilanne on äärimmäisen hyvä. Kaikki pelaajasopimukset, joita tulee, on nyt allekirjoitettu. Meillä on 13 aikuista sopimuspelaajaa ja kaksi omaa A-/B -junioria on nostettu joukkueeseen. Lisäksi on sitten kaksi päätoimista valmentajaa, Turja sanoo ja toteaa pelaajabudjetin olevan tälle kaudelle selvästi viime kautta suurempi.

– Joukkue on muuttunut äärettömän paljon viime vuodesta, vain muutama viime vuotinen pelaaja on nyt.

"Haastetaan jokainen jengi, joka Lapualle tulee"

Ainekset tulevaan kauteen ovat managerin mukaan koossa. Kauden tulos riippuu kuitenkin monesta asiasta. Esimerkiksi siitä, miten joukkueen kaikki osat pelaavat yhteen.

– Koripallossa joukkue, jos se toimii joukkueena, on kaikkein tärkein. Pelityyli ja kaikki se luominen lähtee vähän kuin alusta, kun kaikki pelaajat ja valmentajat muuttuu. Tietysti voidaan sanoa, että Korisliiga ensi kaudella on varmaan kovin mitä koskaan, Markku Turja arvelee.

Turjan mukaan tavoitteeksi alkavalle kaudelle on asetettu se, että Korikobrien sijoitus sarjassa on viime kautta parempi. Ja, että Korikobrat on mukana pudotuspeleissä.

– Veikkaaminen menestyksestä on aina vaikeaa, sitä pitää vaan uskoa että meillä on tällä joukkueella mahdollisuudet haastaa jokainen jengi joka Lapualle tulee, Turja sanoo.

Lue seuraavaksi