1. yle.fi
  2. Uutiset

E.ON-kauppa saatiin päätökseen

E.ON Kainuu siirtyi Kajaanin ja Sotkamon omistukseen 113 miljoonalla eurolla. Kauppakirjat on allekirjoitettu ja rahat ovat siirtyneet myyjän tilille. Tilanteeseen ollaan tyytyväisiä, sanoo Kajaanin kaupunginjohtaja Jari Tolonen

talous
Energiayhtiö e.on:in kylttiä pestään Saksassa.
Martin Gerten / EPA

Myytävän energiayhtiön kauppakirjat allekirjoitettiin torstaina Helsingissä. E.ON Sverigen ja sen omistaman Karhu Voiman osuudet ovat siirtyneet Kajaanin kaupungin ja Sotkamon kunnan omistamalle holding-yhtiö Kajasolle. Yhtiölle siirtyi myös Kajaanin ja Sotkamon suoraan omistamat osuudet E.ON Kainuusta. Kajaani omistaa yhtiöstä kolme neljäsosaa ja Sotkamo neljäsosan.

Sähköyhtiö E.ON Kainuun puolikkaan ja Karhu Voima Oyn hankkiminen maksoi Kajaanin kaupungille ja Sotkamon kunnalle 113 miljoonaa euroa. Hinta määräytyi heinäkuun lopun tilanteen mukaan.

- Kaupan viivästymisen vuoksi maksoimme myyjälle viivästyskorkoa, mutta silti kaupan hinta on etukäteen arvioitua edullisempi, kertoo Kajaanin kaupunginjohtaja Jari Tolonen.

Torstaina vahvistettu kauppa ei vaikuta yhtiön toimintaan. Omistajavaihdoksen jälkeen entinen johto ja työntekijät jatkavat energiayhtiössä kuten tähänkin saakka.

Nyt yhtiötä johtaa väliaikainen hallitus. Sähköyhtiön lopullinen hallitus ja muu toiminta muotoutuvat loppuvuoden aikana.

- Uuden yhtiön nimestä tultaneen järjestämään kilpailu, arvelee Tolonen

_Lisäys 30.8. klo 7:30: Lisätty kauppahinta, joka pidettiin aluksi salassa. Se kuitenkin julkistettiin holding-yhtiö Kajason hallituksen kokouksen jälkeen torstai-iltana. _

Lue seuraavaksi