Rehtori tuomittiin oppilaiden pahoinpitelystä Pietarsaaressa

Pohjanmaan käräjäoikeus totesi rehtorin pahoinpidelleen kymmentä alakoulun oppilasta, tapahtumat ajoittuvat kolmen vuoden ajalle. Puolustuksen mukaan rehtori oli halunnut rauhoittaa luokkaa.

Kotimaa

Pietarsaarelaisrehtori sai tänään tuomion oppilaiden pahoinpitelystä ja virka-aseman väärinkäytöstä. Hänet tuomittiin vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja 40 tunnin yhdyskuntapalveluun. Ehdollisen vankeusrangaistuksen koeaika päättyy 28.8 2015. Syyttäjän rangaistusvaatimus oli vähintään vuoden ehdollinen rangaistus ja yhteiskuntapalvelu. Lisäksi rehtori joutuu maksamaan korvauksia uhreilleen, yleisin korvaus oli 300 euroa.

Ala-asteen miesrehtoria syytettiin 14 oppilaan pahoinpitelystä - hänen epäiltiin esimerkiksi tukistaneen oppilaita. Tuomio tuli lopulta 10 oppilaan pahoinpitelystä. Oikeudenkäynti piti sisällään 28 syytekohta. Tapahtumat ajoittuvat vuosille 2007-2009, uhrit olivat tapahtuma-aikaan 9-13 -vuotiaita. Puolustuksen mukaan rehtori oli halunnut rauhoitella vaikeasti käsiteltävää luokkaa.

Rehtorin jatko kaupungin tehtävissä on vielä epäselvä. Sivistysjohtaja Jan Levanderin mukaan on selvää, ettei rehtori voi palata enää opetustyöhön. Nyt selvitetäänkin sitä, voiko hän jatkaa muissa tehtävissä kaupungin palveluksessa.