1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lahjoitukset

KYSin lastenklinikka sai lahjoituksena yli neljännesmiljoonan

Vesantolaisten Kyösti ja Siiri Laitisen perikunnan lahjoitus on suurimpia sairaalan koskaan saamia lahjoituksia. Lahjoitusvaroilla voidaan aikaistaa joitain lastenklinikan kiirellisiä laitehankintoja.

lahjoitukset

Kuopion yliopistollinen sairaala on saanut suuren lahjoituksen yksityiseltä perikunnalta. Vesantolaisen Kyösti ja Siiri Laitisen perikunta on antanut KYSin lastenklinikalle 253 300 euron lahjoituksen. Summa on tarkoitettu laitehankintoihin ja se on yksi kaikkien aikojen suurimmista yksittäisistä lahjoituksista KYSille.

- Tämä lahjoitus on erittäin merkittävä lisä budjettirahoitukseemme. Voimme aikaistaa sen avulla joitakin kiireellisiä laitehankintojamme kuten esimerkiksi hengitystä avustavien laitteiden hankintaa vastasyntyneiden teho-osastolle, kertoo KYSin lastenklinikan vt. palveluyksikköjohtaja Sami Remes.

Siiri Laitinen menehtyi syöpään vuonna 2010. Hänen ollessaan hoidossa KYSillä sairaiden lasten asiat nousivat Laitiselle entistä tärkeämmäksi.

- Varmaankin siksi hän ja setäni testamenttasivat lahjoituksen KYSin lastenklinikalle, kertoo testamentin toimeenpanija Matti Laitinen.

Kyösti ja Siiri Laitisen vanha sukutila sijaitsi Vesannolla Niiniveden rannalla. Vuonna 1996 Laitiset myivät tilan ja muuttivat Suonenjoelle viettämään eläkepäiviään. Kyösti Laitinen kuoli viime keväänä.

Lue seuraavaksi