Hyppää sisältöön

Red 2 toistaa tuttuja kaavoja

Frank Moses on eläkkeelle vetäytynyt salainen agentti. Hänen hyvän ystävänsä ja kollegansa Marvinin kuollessa valitettavassa räjähdysonnettomuudessa, osallistuu Frank luonnollisesti hautajaisiin. Kirkosta ulos astuessaan Frank joutuu FBI:n agenttien pidättämäksi ja silloin hän viimeistään tajuaa, että kaikki ei ole kohdallaan.

Pian käy ilmi että niin FBI kuin monien muiden maiden hallitusten vakoilujärjestöt havittelevat mystistä Belladonna nimistä projektia, johon Frank ja kumppanit ovat aktiiviaikoinaan sotkeutuneet. Lopullisesti kaaos pääsee valloilleen Marvinin noustessa kuolleista ja brittiläisen kollegan ilmoittaessa hallituksensa palkanneen hänet tappamaan niin Marvinin kuin Frankin.

Eläkeläisissä on voimaa. Tämän todistaa tämä eläkeikäisten näyttelijöiden tähdittämä toimintakomedia.

Kuten nimestä voi päätellä, kyseessä on jatko-osa viime vuonna teattereissa nähdylle elokuvalle Red. Tuossa elokuvassa Bruce Willisin johdattelemat, tiedusteluveteraanit kokosivat voimansa henkeään uhkaavan vaaran edessä. Koska näyttelijöiden kemiat natsasivat mukavasti yhteen ja tarinapohja osoittautui toimivaksi, ei mitään ole tähän kakkososaan juurikaan muunneltu.

Tuo viimevuotinen elokuva oli varsin hauska hömpötys. Tämä kakkososa on sekin hauska, ainakin alkuun kerätessään kasaan henkilöitä ja juonikuvioita.  Varsinaisen toiminnan päästessä sitten vauhtiin, menee tarina valitettavasti melkoisen solmuun ja on tietenkin täynnä logistisia aukkoja.

Bruce Willisin ohella kankaalla seikkailevat jo edellisessä elokuvassa mukana olleet John Malkovich, Mary-Louise Parker ja Helen Mirren. Uusina tulokkaina nähdään Catherine Zeta-Jones ja Anthony Hopkins. Näyttelijät ovat saaneet elokuvaa tehdessään tehdä mukavan pikku rengasmatkan. Juonen kuviot kuljettavat henkilöitä nimittäin Yhdysvalloista niin Venäjälle, Ranskaan kuin Englantiin. Mitään kovin ihmeellistä matkalla ei tapahdu, vaan tarina on itse asiassa hyvinkin kaavamainen. Sen mitä pelastettavissa on, tekevät charmikkaat näyttelijät, joilla kaikilla on selvästi ollut mukavaa yhdessä. Valitettavasti näyttelijöiden hyvä tuuli ei tällä kertaa välity kankaalta samalla innolla kuin viimeksi ja niin elokuvasta jää hiukan väljähtynyt maku.