Evira: Elintarvikkeiden valmistuksessa ei rikota lisäainesäädöksiä

Yli 60 prosenttia yrityksistä sai arvosanan "hyvä" tai "pieniä puutteita". Kolmasosalla yrityksistä oli kuitenkin korjattavaa lisäaineiden käytön omavalvonnassa.

Kotimaa
Eviran toimitilat Helsingissä.
Yle

Elintarvikkeiden valmistuksessa käytetään lisäaineita pääsääntöisesti sallituissa rajoissa. Asia ilmeni Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran valtakunnallisessa lisäainevalvonnassa, joka toteutettiin vuonna 2012.

Evira tutki yritysten lisäaineiden käytön toteutumista omavalvonnassa. Elintarvikkeissa käytettiin pääosin niihin sallittuja lisäaineita ja lisäaineiden määrät alittivat sallitut enimmäismäärät.

Yli 60 prosenttia yrityksistä sai arvosanan "hyvä" tai "pieniä puutteita". Kolmasosalla yrityksistä oli kuitenkin korjattavaa lisäaineiden käytön omavalvonnassa. Puutteita ilmeni muun muassa lisäaineseosten puhtausvaatimuksissa ja pakkausmerkintätiedoissa.

Lisäainetarkastuksia tehtiin 56:een elintarvikealan yritykseen eri puolella Suomea. Mukana oli sekä pieniä, keskikokoisia että Suomen suurimpia elintarvikealan yrityksiä.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus