Hyppää sisältöön

Viherlaakson koulussa akuutti homeongelma – oppilaat evakkoon

Espoon Viherlaakson koulu ja lukio siirtyvät osittain väistötiloihin laajojen sisäilmaongelmien vuoksi. Homeen aiheuttamia oireita on yli 150 oppilaalla ja opettajalla.

Espoon tilakeskus aloitti koulurakennusten sisäilman ja rakenteiden tutkimisen jo viime lukuvuoden aikana. Syksyllä koulun alkaessa oireita alkoi olla yhä useammalla oppilaalla ja opettajalla.

- Oireista on ilmoittanut 115 oppilasta. Opettajien oireilua on seurattu jo kahden vuoden ajan ja 150 saattaa olla arviona alakanttiin, jos heidät lasketaan mukaan, toteaa Viherlaakson koulun apulaisrehtori Pia Lod.

Oppilaille määrättiin etäpäivä

Viherlaakson koulussa ja lukiossa on nyt asettu yhteensä 13 opetustilaa käyttökieltoon erilaisten korjausten ja sisäilmaongelmien vuoksi. Perjantaiksi oppilaat määrättiin kotiin viettämään etäpäivää, jotta opetus saadaan järjestettyä väistötiloihin maanantaista lähtien.

- Meillä ei tänään ole minkäänlaista opetusta, vaan oppilaat ovat kotona, ja me opettajat järjestelemme lukujärjestykset uusiksi. Käyttökiellossa olevissa luokissa ei ensi viikolla ole enää opetusta, Lod kertoo.

Oppilaat siirtyvät Viherkallion kouluun, Karataloon, Rastaalan kouluun ja Tapiolan lukion väistötiloihin – pisimmillään lähes kolmen kilometrin päähän omasta koulurakennuksesta.

Tilaskeskus ja sivistystoimi ovat aloittaneet koulussa uuden arvioinnin, jotta tiloista saadaan jälleen käyttökelpoiset. Kiinteistössä on tehty jo kesän aikana korjaustöitä, jotka jatkuvat edelleen.

Elämä väistötiloissa jatkuu ainakin syyskuun loppuun asti, kunnen välttämättömimmän korjaukset on saatu tehtyä. Senkin jälkeen opiskelu koulussa jatkuu remontin keskellä.