1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Lahden kehonrakennusmessut häviävät niukasti Arnold Schwarzeneggerille

Lahdessa viikonloppuna järjestettävä Nordic Fitness Expo kuuluu kehonrakennus- ja kuntosaliharjoittelutapahtumien mitalikaartiin ulkomaita myöten. Tapahtumajärjestäjä K.P. Ourama lupaa kuukauden kuluessa tiedon, joka pistää koko konseptin nurinkurin.

urheilu
fitness expo 2010
Tapani Ripatti / Yle

Nordic Fitness Expo järjestetään viikonloppuna Lahden Messukeskuksessa 11. kertaa. Kehonrakennus ja kuntosaliharjoittelun messut järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1996 ja kotikaupungiksi on aikojen saatossa muovautunut Lahti.

- Ei ole juurikaan väliä, kuinka paljon porukkaa tulee. Riittää, että kaikki lähtevät hymyssä suin, sanoo tapahtumajärjestäjä K.P. Ourama.

Ourama kertoo, että verkostoituminen on tuonut Lahden messuille kansainvälistä näkyvyyttä. Kuntoiluala kasvaa koko ajan ja tähtäin on korkealla.

- On muutamia kuntoilualan tapahtumia, joita ei pysty voittamaan, kuten Mr. Olympic -viikonloppu ja Arnold Schwarzeneggerin järjestämät tapahtumat. Niiden jälkeen on tilaa. Lahti pääsee muutamien vuosien päästä fitnesskaupunkien mitaliporukkaan.

Nordic Fitness Expolla kytee yllätys, jota Ourama ei suostu paljastamaan. Tietoa ei kuitenkaan tarvitse odotella enää kauaa.

- Kuukauden päästä julkistetaan tieto, joka pistää tämän konseptin aivan uusiksi.

On muutamia kuntoilualan tapahtumia, joita ei pysty voittamaan, kuten Mr. Olympic -viikonloppu ja Arnold Schwarzeneggerin järjestämät tapahtumat.

K.P. Ourama

Messuvieraat ovat kehuneet Lahden sijaintia. Lentokoneella on ollut helppo saapua ja bussi kulkee lentokentältä suoraan messukeskukseen. Kaupunki ei ole tukenut tapahtumaa, mutta nettiaikana sana leviää kulovalkean tavoin. Netissä tavoitettiin viime vuonna miljoonayleisö.

- Tämä meidän ammattilaiskilpailumme herätti ihmiset katsomaan kartalta, missä Lahti sijaitsee. Kymmenet tuhannet ihmiset laittavat joka vuosi sormensa kartalle Lahden kohdalle.

Lue seuraavaksi