Ällät veivät Jeren maailmalle

Torniolainen Jere Järlström kirjoitti kolme vuotta sitten huimat 11 laudaturia. Tätä nykyä hän tekee kesätöitä lontoolaisessa investointipankissa sekä opiskelee kaupankäyntiä Hollannissa.

ilmiöt
Jere Järlström Portugalin rannikolla
Torniolaislähtöinen Jere Järlström on ylioppilaskirjoitusten jälkeen reissannut ja opiskelllut maailmalla. Kuva on Portugalista.Jere Järlströmin kotialbumi

Jere Järlströmin tähtäin oli jo ylioppilaskeväänä kaukana ulkomailla: hän haki opiskelupaikkaa useista yliopistoista eri puolilla maailmaa. Yhdentoista laudaturin mies päätti lopulta lähteä Rotterdamiin Hollantiin opiskelemaan rahoitusta ja kauppatieteitä.

Paikallaan Järlström ei kuitenkaan pysynyt pitkään, vaan viimeksi kuluneen vuoden hän on ollut opiskelijavaihdossa Lontoossa. Sieltä pohjoisen pikkukaupungin poika onnistui haalimaan itselleen tavoitellun kesätyöpaikan investointipankista. Paikkaa piti hakea jo viime vuoden syyskuussa.

- Investointipankkialan kesätyöpaikat ovat tosi haluttuja ja niihin on vaikea päästä. Mutta jos on paljon halua ja motivaatiota, niin kyllä paikan voi saada, Järlström tietää.

Ällistä hyötyä hakiessa

Järlström huomauttaa, ettei hänellä ole tapana kertoa ylioppilaskirjoitusten tuloksesta, mutta useista ällistä on kuitenkin ollut etua maailmalla.

- Kyllä siitä CV:ssä on ollut apua, kun hakee opiskelupaikkoihin ja kesätöihin. Se on tekijä, joka erottaa joukosta, mikä on tosi tärkeää, kun yhtä kesätyöpaikkaa kohden on niin paljon hakijoita.

Järlström saa kandidaatin tutkinnon valmiiksi vuoden kuluttua. Sen jälkeen hän aikoo tehdä töitä vähän aikaa ennen maisterin tutkinnon suorittamista, kuten Englannissa on tapana.

- Mutta se on vielä muuttuva suunnitelma. Jos kiinnostun jostain tosi kovasti tai saan hyvän maisteripaikan ensi vuoden päätteeksi, voin tehdä maisterin suoraankin.