Pielaveden Sampo tähyää taas mitalipeleihin

Lentopallokausi lähestyy hyvää vauhtia. Pielaveden Sampo tavoittelee taas kärkisijoja.

urheilu
Pielaveden Sammon lentopalloilijat kuvassa.
Karri Laihonen / Yle

Pielaveden Sampo valmistautuu lentopallokaudelle. Sampo pelaa ensimmäisen harjoitusottelunsa perjantai-iltana Tuusniemellä joensuulaista Rientoa vastaan. Viime kaudella neljänneksi jääneellä Sammolla on nyt 11 pelaajaa. Joukkuetta vahvistetaan vielä mahdollisesti yleispelaajalla tai hakkurilla.

Sammon puheenjohtajan Timo Perälän mukaan vahvistusta mietitään rauhassa. - Myös pelaajan hintalaatusuhteen on oltava kohdallaan, mitään kiirettä tässä ei ole, sanoo Perälä.

Sampo tavoittelee sarjasta mitalia. Seura on aloittanut kolmen vuoden projektin teemalla "paluu paalupaikalle". Sammon toistaiseksi viimeinen SM-mitali on hopea keväältä 2010. Sampo on voittanut SM-kultaa kolme kertaa. Lisäksi seuran palkintokaapista löytyy neljää hopeaa ja kaksi pronssia.

Sammon kausibudjetti on entisellä tasolla, noin 250 000 euroa. Sampo pelaa kotiottelujaan kauden aikana myös Iisalmessa, Siilinjärvellä, Kuopiossa ja mahdollisesti myös Kiuruvedellä.

Lentopallon Mestaruusliiga alkaa lokakuun alussa. Sarjassa on mukana 11 joukkuetta, joten Sampo pelaa kolminkertaisessa runkosarjassa yhteensä 30 ottelua.