1. yle.fi
  2. Uutiset

Minna Kauppi pitää paussia urheilusta: "Nyt mulla on muutakin elämää"

Nimmaripyynnöistä ei meinannut tulla loppua, kun Minna Kauppi tsemppasi nuoria suunnistajalupauksia mestaruuskisoissa uudella kotipaikkakunnallaan Heinolassa. Kauppi on jättänyt toistaiseksi treenaamisen vähemmälle ja keskittyy nauttimaan vapaa-ajastaan.

urheilu
Minna Kauppi jakaa nimmarikortteja nuorille.
Hanna Lumme / Yle

Moninkertainen suunnistuksen maailmanmestari Minna Kauppi oli odotettu vieras Heinolassa Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskisoissa.

Tapahtuman viralliseksi suojelijaksi nimitetty Kauppi tuli lähes kahden tuhannen nuoren tapahtumaan paikalle juosten – kuinkas muutenkaan.

Matkakaan ei ollut pitkä, sillä Kauppi on vastikään muuttanut Heinolaan. Hän kertoo heinolalaistumisen olevan väliaikaista.

- Asun täällä ainakin muutaman kuukauden, sitten pitää katsella. Metsän tytölle sopii asua Heinolassa, koska täällä on hienot maastot liikkua ja juosta, käydä marjassa ja sienessä. Toisaalta tämä on idyllinen ja pieni, kaikki on lähellä, mutta silti on omaa rauhaa. Olen tykännyt.

Kaupin tiedetään seurustelevan heinolalaisen Apulannan muusikon Sipe Santapukin kanssa.

Lenkkipoluilta rapujuhlia emännöimään

Kesän MM-kisojen jälkeen Kauppi on ottanut hajurakoa tavoitteelliseen urheiluun. Hän on käynyt konserteissa ja nauttinut elämästä.

Yritän käydä lenkillä kerran päivässä, mutta ennen kaikkea haluan nyt katsoa, mitä muuta elämä voi tarjota.

Minna Kauppi

- Eilenkin olin katsomassa ystävän kanssa sinfoniaorkesteria. Yritän käydä lenkillä kerran päivässä, mutta ennen kaikkea haluan nyt katsoa, mitä muuta elämä voi tarjota. Nyt mulla on muutakin elämää kuin urheilu.

Myös loppukesän rapujuhlat kuuluvat huippusuunnistajan ohjelmaan. Hän kertoo järjestävänsä ainakin muutamat juhlat saksiniekkojen ympärille.

- Omasta rannasta tulee sikana rapuja. Ravut ovat hyviä ja ravustaminen hauskaa. Tykkään muutenkin esimerkiksi onkia. Se on hauskaa touhua.

"Jatkan puolitreeniä, etten rupsahda"

Nuorille suunnistajille Minna Kauppi on ennen kaikkea esikuva eivätkä he meinanneet päästää tätä otteestaan Heinolan suunnistustapahtuman avajaisissa.

Nimmarikortit tekivät kauppansa hetkessä, ja moni jäi ilmankin. Kamerakännykät räpsyivät, kun Kauppi poseerasi kaverikuvassa toisensa perään.

Syksyllä toivottavasti tulee taas olo, että on aika ruveta kunnolla hommiin.

Minna Kauppi

Kaupille valokeilassa oleminen on arkea, vaikka turhaa julkisuutta hän pyrkii välttämään.

- Suomessa on niin vähän urheilijamenestyjiä, että on hienoa kantaa sitä valtikkaa ja toimia sen mukaan, hän kertoo.

Jossain vaiheessa syksyllä suunnistajallekin koittaa arki. Kauppi ei kuitenkaan halua alkaa harjoitella liian varhain ensi vuotta varten.

- Jatkan puolitreeniä, etten rupsahda liian huonoon kuntoon. Juoksen lenkkejä ja käyn satunnaisesti suunnistamassa. Jätän kuitenkin jotkin SM-kisatkin väliin, koska haluan nyt keskittyä muuhun. Syksyllä toivottavasti tulee taas olo, että on aika ruveta kunnolla hommiin.

Lue seuraavaksi