Uuden ilmeen saanut Hakunilan kirjasto otettiin ilolla vastaan

Hakunilan asukkaat olivat toivoneet kirjastosta lämmintä olohuonetta – ja ensireaktioiden perusteella tavoite on saavutettu.

Hakunila
hakunilan uudistettu kirjasto 30.8.2013 avajaiset
Yle/Jenna Karas

Kirjasto on nyt viihtyisän näköinen, ei niinkään virastomainen!

Hanna Salin

Kun pitkään remontin takia suljettuna olleen Hakunilan kirjaston avattiin perjantaina kello 12, uteliaista vantaalaisista muodostui välittömästi jono.

Eniten kävijöitä kiinnosti sisustus, joka on uudistettu kierrättämällä. Lähtökohtana oli käyttää mahdollisimman paljon kierrätystä ja uudistaa kirjaston vanhoja kalusteita.

- Totta kai se on osaltaan johtunut myös siitä, että meillä ei ole turhan paljon rahaa käytettävänä. Mutta myös se vaikutti, että julkisten tilojen remonteissa heitetään aivan turhaan käypää tavaraa pois, perustelee aluekirjastonjohtaja Katariina Ervasti.

Kirjaston vanhat hyllyt ovat saaneet uuden ilmeen maalilla, ja varsinkin lasten osasto on nyt lämmin ja värikäs. Sisustuksen uudistamisesta vastasivat ammattilaiset, mutta vantaalaiset olivat mukana useissa työpajoissa, joissa sekä ideoitiin kirjaston tulevaa ilmettä että entisöitiin huonekaluja omakätisesti.

Lämmin olohuone

Tarkoitus oli rakentaa Hakunilan kirjastosta viihtyisä paikka, joka ei olisi kylmä ja kolkko, perinteinen kirjasto. Kirjastoon on lisätty luku- ja löhönurkkauksia. Tarkoitus on tulevaisuudessa järjestää kirjastolla esimerkiksi elokuvailtoja.

Ensisilmäys kirjastoon ihastutti kävijät. Ensimmäisenä sisään astellut Itä-Hakkilasta kotoisin oleva Eija Sjöblom päivitteli kirjaston värikästä ulkomuotoa.

- Täällä näyttää aivan ihanalta!

Samaa mieltä oli myös Hanna Salin, joka oli mukana työpajatoiminnassa ja siis itsekin osallisena uudistamassa kirjaston ilmettä.

- On todella hienoa, että täällä on kunnostettu alkuperäisiä 70-luvun hyllyjä ja pöytiä, ja saatu niistä uuden näköisiä. Tämä on nyt viihtyisän näköinen, ei niinkään virastomainen!