Halonen kommentoi netissä levinnyttä roskalavakuvaa: "Pikkuisen vaivaa"

Aiemmin tällä viikolla yksityishenkilö laittoi presidentti Halosesta ottamansa kuvan avoimeen Facebook-profiiliinsa, minkä jälkeen se alkoi levitä nopeasti sosiaalisessa mediassa.

politiikka
Presidentti Tarja Halonen ja toimittaja Jari Korkki Ylen Ykkösaamussa 31. elokuuta 2013.
Harri Vähäkangas / Yle

Presidentti Tarja Halonen otti lauantaina kantaa julkisuudessa esille nousseeseen kuvaan, jossa hän katselee roskalavan sisältöä Helsingissä kotinsa lähellä. Halonen otti asian esiin Yle TV1:n Ykkösaamussa.

- Tulin töistä kotiin vähän myöhemmin, ja siinä meidän lähellämme joku oli kuollut - ilmeisesti yksinäinen ihminen - ja kotia tyhjennettiin. Siinä oli roskalava johon kannettiin tavaraa, ihmiset kokoontuivat ja tavarat olivat vapaasti otettavissa, Halonen kertoi.

Hän mainitsi käyneensä paikalla olleiden ihmisten kanssa keskustelua siitä, miten vastaava tilanne voi tulla eteen kenelle tahansa - että koko ikänsä kerää tavaraa, joka kuoleman jälkeen ei sitten kelpaakaan kenellekään.

- Itsekin siinä kannustin ja näytin käyttämätöntä valokuvakehystä [ihmisille]...tämä on nyt tätä kierrätystä ja sitä, kannattaako tavaraa niin paljon kerätä, Halonen kertoi miettineensä tilanteessa.

Aiemmin tällä viikolla yksityishenkilö laittoi Halosesta ottamansa kuvan avoimeen Facebook-profiiliinsa, minkä jälkeen se alkoi levitä nopeasti sosiaalisessa mediassa. Myöhemmin kuva poistettiin. Asiasta kertoivat tällä viikolla 7 päivää -lehti ja Ilta-Sanomat.

Halonen on hieman kiusaantunut tapauksen saamasta julkisuudesta.

- Kyllä se pikkuisen vaivaa siinä mielessä, että kun on pieni yhteiskunta ja kaikki tuntee kaikki, niin totta kai sitä olisi mielellään enemmän yksityisesti esimerkiksi uimarannalla tai kaupan kassalla. Mutta onneksi tuo oli tuommoinen kuva, joka kertoo, että elää niin kuin puhuu, Halonen naurahti.