Televisiokasvo David Frost on kuollut

Sir David Frost muistetaan haastattelijana, joka sai vieraakseen eri alojen tärkeitä ihmisiä. Presidentti Richard Nixonin haastattelusta tehtiin elokuva viisi vuotta sitten.

Ulkomaat
Sir David Frost tammikuussa 2012.
Sir David Frost 1939 - 2013.Daniel Deme / EPA

Brittitoimittaja David Frost on kuollut. Hän kuoli sydänkohtaukseen eilen lauantaina. Frost oli 74-vuotias. Hän teki yli 50 vuotta kestäneen uran televisiossa.

- Sir David kuoli sydänkohtaukseen viime yönä Queen Elizabeth -aluksella, Frostin perhe kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle.

Perheen mukaan Frost oli laivalla esitelmämatkalla. Laivayhtiö kertoo, että alus oli lähtenyt Englannista lauantaina kymmenpäiväiselle Välimeren-risteilylle.

David Frost muistetaan haastatteluistaan, joissa hän jututti niin poliitikkoja kuin yhtä lailla esimerkiksi The Beatlesin jäseniä tai nyrkkeilijä Muhammad Alia. Hänen tekemästään Yhdysvaltain entisen presidentin Richard Nixonin haastattelusta tehtiin elokuva Frost/Nixon vuonna 2008. Haastattelussa vuonna 1977 Nixon pyysi anteeksi Watergate-skandaalia, jonka vuoksi hän joutui eroamaan presidentin tehtävistä 1974.

Muun muassa Britannian pääministeri David Cameron on ottanut osaa omaisten suruun mikroblogipalvelu Twitterissä. Hän kutsui Frostia sekä ystäväkseen ja pelottavaksi haastattelijaksi. Englantilainen näyttelijä Stephen Fry puolestaan hämmästelee Frostin kuolemaa. Fry kertoo Twitterissä puhuneensa Frostin kanssa perjantaina, jolloin Frost oli Fryn mukaan vielä ollut täynnä suunnitelmia ja kuulostanut hyvävointiselta.

Lähteet: Reuters, AFP