1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Syyrian oppositiojohtaja vaati arabimaita tukemaan lännen iskuja

Saudi-Arabian ulkoministeri puolestaan muistutti, että sotatoimien vastustaminen vain tukee Syyrian hallintoa väkivaltaisuuksien jatkumisessa.

Ulkomaat

Syyrian oppositiojohtaja Ahmad al-Jarba vaati arabimaita tukemaan Yhdysvaltain johtamia sotilasiskuja Syyriaan. Al-Jarba esitti pyyntönsä Arabiliiton kokouksessa Kairossa sunnuntaina.

- Olen täällä teidän edessänne tänään vedotakseni teihin veljellisesti ja humanitaarisista syistä, ja pyydän, että tuette kansainvälistä operaatiota Syyrian hallinnon tuhoisaa sotakonetta vastaan, al-Jarba sanoi.

Saudi-Arabian ulkoministeri Saud al-Faisal puolestaan sanoi, että Syyrian-vastaisten sotatoimien vastustaminen tukee Damaskoksen hallintoa "rikostensa jatkamisessa".

- On aika pyytää kansainvälistä yhteisöä kantamaan vastuunsa ja aloittamaan pelotetoimet, Al-Faisal sanoi.

Jo kokouksen alla al-Faisal sanoi, että Saudi-Arabia tukee Yhdysvaltain iskua, jos se on Syyrian kansan tahto. Saudi-Arabia pyysi muita arabimaita tukemaan Syyrian oppositiota pyynnöissään, jotta isku tehtäisiin.

Yhdysvallat ja Ranska ovat sanoneet aikovansa tehdä sotilaallisen iskun Syyriaan hallituksen väitetyn kaasuaseiskun vuoksi. Yhdysvaltain tiedustelutietojen mukaan sariini-iskussa kuoli yli 1 400 ihmistä.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi