1. yle.fi
  2. Uutiset

Kemikaalivuoto saatiin rajoitettua puomeilla

Torjuntatyön Oulun paperitehtaan edustalla Rommakonväylällä jatkuvat edelleen. Illan aikana suojapuomeja vahvistettiin, koska viereiseltä venereitiltä levinneet aallot uhkasivat levittää tehtaalta karannutta kemikaalia. Stora-Enson edustalla eilen mereen valunut kemikaalivuoto on jäänyt melko pieneksi.

Kotimaan uutiset

Pelastuslaitos on jatkanut edelleen suunnuntaina päivällä Rommakonväylälle Oulun merialueelle karanneen kemikaalivuodon torjuntatöitä. Todennäköisesti tärpättiä sisältävä vuoto on onnistuttu rajaamaan torjuntapuomien avulla eikä se ole päässyt leviämään kauas vuotopaikalta.

Peräaallot haittasivat torjuntaa

Eilen aamupäivällä tehtaan edustalle vedetyt puomit ovat edelleen paikallaan ja pelastuslaitoksen mukaan kemikaalia on imeytetty pois ja se on osittain myös haihtunut ilmaan. Yhteensä suojapuomia on asennettu Rommakonväylälle 200 metriä.

Sunnuntai-iltana pelastuslaitos joutui vahvistamana puomeja, sillä viereisen veneväylän liikenteen aiheuttamat aallot uhkasivat levittää kemikaliota puomien yli. Tällä hetkellä tilanne on pelastuslaitoksen hallinnassa.

Vuodon arvellaan olevan tärpättiä.

Lue seuraavaksi