Satin Circus: Esikuvamme on Beatles

EMMA-hitillään suosioon noussut popyhtye ei harmistu vertauksista poikabändi One Directioniin, vaikka omat esikuvat ovatkin kauempana brittipopin menneisyydessä.

viihde
Olli Halonen ja Kristian Westerling
Poikabändi One Direction on lyhyessä ajassa noussut megahitiksi ympäri maailman. Suomessa nykyaikaisia poikabändejä ei juurikaan ole noussut viime vuosina, Satin Circus korjaa osaltaan tilannetta. Vieraina Olli ja Krippe.

Satin Circus on nelihenkinen bändi, jota markkinoidaan "erilaisena poikabändinä". Se tarkoittaa bändin rumpalin Ollin ja laulaja-kitaristi Kripen mukaan sitä, että bändi tekee musiikkinsa itse. Yhtyeen jäsenillä on vahva musiikkitausta ja kaikki ovat yhtä paljon mukana biisien teossa.

- Meillä on sellanen todella pieni koppi, missä me yritetään mahtua istumaan neljästään. Sinne me mennään aamulla, ruvetaan tekemään biisejä ja ideoimaan. Päivän päätteeksi päätetään oliko idea hyvä vai huono. Ja seuraavana aamuna sama uudestaan. Yhdessä tehdään kaikki ja se on se meidän juttu, kuvailee Olli.

Vertailu One Directioniin ei haittaa

Pojat perustivat Satin Circuksen vuonna 2010. Samana vuonna brittien X-factorissa pantiin kasaan maailmaanmaineeseen noussut One Direction. Molemmissa bändeissä on nuoria, söpöjä poikia, jotka laulavat melodista poppia. Vertailuilta ei siis ole voinut välttyä. Ollia ja Krippeä vertailu ei haittaa.

- Ehkä ihmisillä on aina tarve verrata johonkin. Jos se tekee jonkun elämästä helpompaa, niin siitä vaan, heittää Krippe.

- Meille itsellemme me ollaan vaan Satin Circus. Ei sillä meille ole mitään väliä mihin meitä verrataan, täydentää Olli.

Yhtye itse hakee esikuvansa kuitenkin kauempaa historiasta.

- Meidän poikabändiajatus oli ehdottomasti The Beatles, kertoo Olli.

Ovi raollaan ulkomaille

Pojat vakuuttavat, että levy-yhtiö ei ole juuri puuttunut siihen, millaisia he ovat ja mitä saavat tehdä. Kuvauksiin on saatu stailausapua ja se on muuttanut poikien tyyliä, mutta jokainen saa olla oma itsensä. Viime viikolla bändi pääsi tekemään vaikutuksen pohjoismaisiin levy-yhtiöpomoihin Sony Musicin yksityiskeikalla.

- Se oli ihan mahtava keikka. Oli mahtava katsoa, että ekaksi kun me alettiin soittaa niin kaikki oli vaan suut auki ja sit ne alko supisemaan. Saatiin ulkomaan keikka heti sen jälkeen, intoilee Krippe.

Bändin toinen sinkku ilmestyy parin viikon kuluttua ja ensimmäinen albumikin tänä syksynä.