1. yle.fi
  2. Uutiset

Nurmijärven ampuminen perhesurma - tyttö toipumassa

Suomalaismies surmasi sunnuntaina Lepsämässä maahanmuuttajataustaisen avovaimonsa ja haavoitti tämän pientä tytärtä.

Kotimaan uutiset

Nurmijärven sunnuntai-iltainen ampumistapaus on paljastunut perhesurmaksi. Poliisi ei enää epäile henkirikoksesta ulkopuolisia.

Keski-Uudenmaan poliisin mukaan 42- vuotias avomies ampui perheen äidin ja haavoitti tämän 3-vuotiasta tytärtä kaulaan Lepsämässä sijaitsevassa omakotitalossa. Tämän jälkeen hän tappoi itsensä.

- Ulkopuolisia ei enää etsitä. On kiistatonta, että mies surmasi naisen ja yritti sitten surmata naisen lapsen, toteaa tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Markku Tuominen.

Tytön onnistui haavoittuneena päästä naapuriin, mistä hälytettiin apua. Poliisi löysi äidin kuolleena talosta ja avomiehen piharakennuksesta. Avomies ei ollut tytön isä.

Tuominen kertoo, että tyttö on toipumassa vammoistaan ja voi olosuhteisiin nähden hyvin.

- Tyttö voi hyvin. Vaikka tilanne oli hengenvaarallinen, haava jäi lieväksi.

Tuomisen mukaan 26-vuotias nainen oli maahanmuuttajataustainen ja hänen 42-vuotias avomiehensä suomalainen. Surma tehtiin miehen laillisella käsiaseella.

Poliisi ei vielä tiedä, onko surmalla perheväkivaltataustaa. Tuominen kertoo, että perhe oli asunut talossa vasta kolme kuukautta, joten perheen taustojen ja surman motiivien selvitys on vielä kesken.

Klaukkalan kirkossa järjestetään suruhartaus maanantai-iltana kello 18. Kirkolla on myös seurakunnan työntekijöitä kuuntelemassa ja tukemassa perhetragediaa surevia ihmisiä kello 21:een asti.

Lue seuraavaksi