Pete-pojan tarina kosketti paikallisyleisöä

Peter Franzénin Tumman veden päällä -elokuvan maailmanensi-ilta veti yleisön hiljaiseksi Keminmaassa.

Kuva: Laura Holappa / Yle

Tumman veden päällä -elokuvan maailmanensi-ilta sai paikallisyleisön tunteelliseksi Keminmaassa lauantaina. Katsojia kosketti paitsi Keminmaassa kuvatun elokuvan rankka teema, myös valkokankaalla nähdyt tutut maisemat.

Peter Franzénin ohjaama omaelämäkerrallinen elokuva kertoo pienen Pete-pojan elämästä perheväkivallan ja alkoholismin keskellä. Elokuva pohjautuu samannimiseen kirjaan.

"Luokkakaverin rankka tarina puhutti"

Poikkeukselliseksi ensi-illan teki se, että yleisössä oli paljon katsojia joille ohjaaja tai hänen perheensä on tuttu. Vähintään elokuvan maisemat olivat kotoisat.

Peter on ollut mulle luokkakaveri ja vasta nyt tuli esille millainen elämä hänellä on ollut. Täytyy nostaa hattua miehelle, että on selvinnyt.

- Vaikuttava. Peter on ollut mulle luokkakaveri ja vasta nyt tuli esille millainen elämä hänellä on ollut. Täytyy nostaa hattua miehelle, että on selvinnyt, luonnehti eräs silminnähden liikuttunut katsoja.

- Kyllä se on uskottavampi, kun on oikeassa miljöössä tehty, kommentoi toinen mieskatsoja.

Tutuista maisemista huolimatta elokuvaa myös arvosteltiin, vaikka päällimmäisenä olivatkin kehut.

- Vähän olisi rytmi voinut olla pikkuisen tiiviimpi, napakampi.

Ensimmäinen maailmanensi-ilta

Maailmanensi-illan järjestäminen Keminmaassa sai erityisesti kiitoksia paikallisyleisöltä, jolle tapahtuma oli ainutkertainen.

- Sehän on loistava juttu.

- Juuri sen takia pitikin tulla katsomaan.

- Varmaan se kaikkia sykähdytti, että ensi-ilta oli täällä. En ole koskaan nähnyt, että elokuvissa kukaan olisi istunut niin pitkään, että näkee lopputeksteistäkin viimeisen pisteen, myhäilee oikean Pete-pojan entinen luokkakaveri tyytyväisenä.