Enontekiö perii vanhojen kiinteistökauppojensa sakkoja

Enontekiön kunta perii kiinteistökauppoihin liittyviä sopimussakkomaksuja jopa yli kymmenen vuoden takaa. Tekninen lautakunta on käynyt läpi vuoden 2002-2009 kiinteistökaupat ja todennut, että kunnalta saamatta jääneitä sakkoja on kertynyt yli 265 000 euroa.

Kotimaa

Enontekiön kunta perii nyt kiinteistökauppaan liittyviä sopimusrikkomussakkoja menneiltä vuosilta. Kunta on tehnyt sopimuksia kiinteistökaupoista, joissa rakentamisvelvoite on jäänyt sittemmin toteutumatta. Sopimuksessa on kohta, että ostaja on velvollinen maksamaan sopimussakkoa 50 prosenttia kauppahinnasta myös, jos ostaja on ehtojen vastaisesti luovuttanut tilan rakentamattomana tai vajaasti rakennettuna edelleen.

Vuosilta 2002-2009 toteuttamatta jääneitä sopimuksia on 14 kappaletta ja perimättä jääneitä sopimussakkoja Enontekiön kunnalle olisi tulossa yli 265 000 euroa.

- On luonnollisesti ikävää, että sopimussakkoja joudutaan perimään, mutta sopimukset ovat sopimuksia ja siten molempia osapuolia sitovia. On myös huomattava, että kiinteistöjen ostajilla olisi ollut mahdollisuus hakea jatkoaikaa rakentamisvelvoitteensa täyttämiseen, Enontekiön kunnanjohtaja Mikko Kärnä toteaa.