Hangolla on iso rooli Kesäkaverit-elokuvassa

Hangossa kuvataan parhaillaan uutta koko illan elokuvaa. Näyttelijäkaartissa on runsaasti paikallisväriä, sillä kuvauksissa on ollut mukana sata hankolaisavustajaa. Myös kaupungilla maisemineen on merkittävä rooli tuotannossa.

elokuvat
Kesäkaverit-elokuvan kuvaukset Hangossa.
Yle

Hanko paistattelee valkokankaalla harvoin, mutta Kesäkaverit-niminen elokuva tekee poikkeuksen. Kaupunki on elokuvan käsikirjottajalle Juuli Niemelle varsin tuttu.

- Olen lapsesta asti viettänyt kesiä täällä. Minusta tuntuu, että tämä on vähän sellainen salaisuus Suomessa koko kaupunki. Täällä on uskomattoman kuvaukselliset maisemat ja kun päätin tehdä elokuvan nuorista naisista kesätarjoilijoina, niin oli kyllä aika itsestäänselvää, että se tapahtuu Hangossa.

Elokuvan ohjaa käsikirjoittajan sisko Inari Niemi. Muulle työryhmälle Hanko on enemmän tai vähemmän uusi tuttavuus. Esimerkiksi näyttelijä Lauri Tilkanen on vieraillut kaupungissa viimeksi pikkupoikana.

- Tämähän on mahtavia kuvauspaikkoja täynnä koko kaupunki. Työskentely eroaa esimerkiksi Helsingissä kuvaamisesta siten, että täällä arki ei katkaise tätä elokuvan maailmaa, koska asumme täällä kuvauksien ajan ja olemme todella tiiviisti yhdessä koko ajan.

Elokuva on työllistänyt ammattinäyttelijöiden lisäksi myös kaupunkilaisia, sillä elokuvassa on mukana sata hankolaisavustajaa. Alusta loppuun saakka Hankoon sijoittuva elokuva herättää innostusta myös matkailutoimistossa, sanoo kaupungin matkailupäällikkö Marika Pulliainen.

- Se on erittäin arvokasta markkinointia meille, että Hankoa kuvataan koko kesä ja monesta eri näkövinkkelistä. Odotan todella innokkaasti, että näen elokuvan kunhan se valmistuu.

Kesäkaverit-elokuva saa ensi-iltansa vuoden kuluttua.