Hyppää sisältöön

Nordic Eider jatkaa liikennöintiä Kotkan ja Pyhtään saaristossa

Varsinais-Suomen ELY-keskus on antanut vastineensa saaristolaisten tekemiin valituksiin. ELY-keskuksen mukaan sillä ei ole perusteita purkaa Nordic Eiderin sopimusta.

Kuva: Juha Korhonen / Yle

Yhteysalus Nordic Eider jatkaa liikennöintiä Kotkan ja Pyhtään saaristoissa. Varsinais-Suomen ELY-keskus on antanut vastineensa Haapasaari-seuran, Kaunissaaren kyläkunnan ja Kotkan kaupungin saaristotoimikunnan valituksiin.

Valituksissa vaaditaan aluksen vaihtamista muun muassa siksi, ettei yhteisalus sovellu avomerelle ja ettei se pysy aikatauluissaan.

ELY-keskuksen mukaan sillä ei ole perusteita purkaa Nordic Eiderin sopimusta, mutta keskus seuraa liikenteen sujumista loppuvuoden aikana ja puuttuu liikenteen hoitamiseen tarvittaessa. ELY-keskus muistuttaa, että alus liikennöi Kotkassa ja Pyhtäällä vain väliaikaisesti viiden kuukauden ajan.

Elokuun alussa liikennöinnin aloittanut Nordic Eiderilla on ollut teknisiä ongelmia. Muun muassa aluksen keularamppi on ollut hajalla.  Keularamppi on kuitenkin korjattu ja liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on antanut alukselle puhtaat paperit.