Pentti Arajärven suojelema tapahtuma tanssittaa taviksia

Tanssii Tavisten kanssa ry:n leikkimielinen kilpailu on kasvanut syksyn odotetuksi hyväntekeväisyystapahtumaksi Kajaanissa. Tänä syksynä ammattilainen - tavistanssija -pareja on aiempaa enemmän ja tapahtuman tuotto menee välttämättömien kulujen jälkeen neljään kohteeseen.

viihde
Tanssii tavisten kanssa 2013 -parit.
Tanssiparit. Kuvasta puuttuu Tiina Sarparanta.Jouni Pilto / Yle

Lastenkoti Salmila (siirryt toiseen palveluun), Kainuun CP-yhdistys (siirryt toiseen palveluun), Spartak Kajaani (siirryt toiseen palveluun) ja Kajaanin Kehitysvammaisten tukiyhdistys (siirryt toiseen palveluun) jakavat Tanssii Tavisten kanssa -tapahtuman vuoden 2013 hyväntekeväisyyteen kertyvän potin. Tapahtuman hyväntekeväisyyteen luovutettava tuotto menee pääasiassa nuorille ja nuorille aikuisille.

Tapahtuma järjestetään kolmatta kertaa. Syksyllä 2011 tanssittiin ilmaistapahtumassa Raatihuoneentorilla ja vuodeksi 2012 tanssitapahtuma muutti isompiin puitteisiin Kajaanihalliin (siirryt toiseen palveluun). Muuton myötä tapahtumaan alettiin periä pääsymaksua ja tuotto lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen.

Kaikki esiintyjät, sekä ammattilais- että tavistanssijat ovat mukana ilman korvausta. Parit tanssivat kaksi kappaletta, jotka molemmat ovat suomalaisia tai vähintäänkin käännösiskelmiä.

Vuonna 2012 tapahtumassa oli noin 900:n hengen yleisö. Tanssikilpailun lisäksi tapahtumassa on tanssiesityksiä, ja yleisöllä on ollut mahdollisuus lunastaa illalliskortteja tapahtumaan.

Professori Pentti Arajärven tervehdys tapahtumalle

"Hyvät osanottajat,

Minulla oli hiljattain mahdollisuus osallistua Suomen Aivosäätiön hauskaan tilaisuuteen Tanssivat aivot. Muutama maamme aivojen huippututkijoista alusti tilaisuudessa ja mukana oli myös erilaisia terapioita järjestäviä henkilöitä.

Tanssilla ja rytmillä on uskomaton vaikutus ihmiseen. Jo pikkulapsi alkaa liikehtiä musiikin mukana. Tanssilla ja rytmillä on merkittävää kuntouttavaa vaikutusta vaikeastikin vammautuneiden henkilöiden toimintakykyyn. Terveellekin - tai ei-kuntoutuksen tarpeessa olevalle - tanssi vaikuttaa positiivisesti aivojen toimintaa sen mielihyvän lisäksi, mitä liikunta antaa. Jopa vain tanssi katseleminen aktivoi aivoja samaan tapaan kuin itse tanssi.

Ja aivothan ovat ihmisen elin, joka vain paranee käytössä.

Tanssikaamme siis."