1. yle.fi
  2. Uutiset

Microsoftin Ballmer: Rohkea askel tulevaan

Nokia ja Microsoft vakuuttavat yritysjärjestelyn hyödyttävän molempia osapuolia ja myös työntekijöitä. Microsoftin toimitusjohtaja uskoo muutoksen onnistuvan, sillä moni Nokian avainjohtaja on siirtymässä Microsoftiin.

talous
Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer.
Michael Kappeler / EPA

- Tämä on tärkeä muutoksen ja uusiutumisen päivä Nokialle ja sen työntekijöille, Nokian hallituksen puheenjohtaja ja väliaikainen pääjohtaja Risto Siilasmaa kuvailee yhtiön tiedotteessa.

Nokian talousjohtaja ja väliaikainen toimitusjohtaja Timo Ihamuotila arvioi Nokian taloudellisen tilanteen olevan yritysjärjestelyn jälkeen merkittävästi vahvempi kuin ennen ja Nokian tuloskehityksen näkymien parantuneen merkittävästi järjestelyn myötä.

Ihamuotila painottaa Nokian jäljelle jäävien kolmen liiketoimintayksikön olevan hyvässä asemassa.

- Järjestely on rohkea askel tulevaan. Se on niin Nokian kuin Microsoftin työntekijöiden, osakkeenomistajien ja asiakkaiden edun mukainen, vakuuttaa Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer Nokian tiedotteessa.

Ballmerin mukaan Nokian vahvuuksia on muun muassa sen asema kaikkien hintaluokkien matkaviestimissä. Lisäksi Ballmer näkee Nokian hoitaneen hyvin laitesuunnittelun ja alihankintaketjujen hallinnan.

- Uskomme, että pitkä kumppanuutemme sekä se, että moni Nokian avainjohtajista siirtyy Microsoftiin, takaa onnistuneen toteutuksen, Ballmer arvioi.

Hän luottaa järjestelyn vahvistavan Microsoftin tulosta.

Lue seuraavaksi