1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Kansainvälisissä arvioissa Elopista spekuloidaan Microsoftin uutta toimitusjohtajaa

Kansainvälisissä kommenteissa spekuloidaan, onko Nokian johdosta Microsoftiin palaava Stephen Elop nousemassa Microsoftin toimitusjohtajaksi väistyvän Steve Ballmerin tilalle.

Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myynti Microsoftille vauhdittaa myös spekulaatioita Microsoftin tulevasta toimitusjohtajasta. Mediassa on esitetty arvioita, että Nokian toimitusjohtajan tehtävistä Microsoftiin palaava Stephen Elop olisi vahvoilla Microsoftin uudeksi toimitusjohtajaksi, kun Microsoftin nykyinen toimitusjohtaja Steve Ballmer jää eläkkeelle vuoden kuluessa.

Saksalainen talouslehti Handelsblatt otsikoi juttunsa "Troijan toimitusjohtaja" viitaten taruun Troijan hevosesta, jonka avulla kreikkalaiset soturit soluttautuivat piirittämäänsä muinaiseen Troijaan. Näin dramaattisesta tapauksesta ei lehden mukaan sentään Nokian ja Microsoftin tapauksessa ole kyse, mutta Handelsblatt arvioi, että Elopille kyseessä saattaa olla uusi urahyppy, kun Microsoft etsii Ballmerille seuraajaa.

All Things Digital -verkkosivustolla teknologia-alaa seuraava kolumnisti Kara Swisher arvioi, että kauppa asettaa Stephen Elopin etulinjaan mahdollisten ehdokkaiden joukossa. Swisher arvioi, että Elop ohittaa useat mahdolliset ehdokkaat yhtiön sisältä ja suuren joukon mahdollisia nimiä yhtiön ulkopuolelta.

The Verge -nettilehden haastattelussa Steve Ballmer ei lähtenyt kommentoimaan, miten vahvoilla Elop olisi uudeksi toimitusjohtajaksi. Ballmerin mukaan yhtiön hallitus tarkastelee avoimesti sekä yhtiön sisäisiä että ulkoisia ehdokkaita.

- Stephen Elop sattuu siirtymään ulkoisesta sisäiseksi mutta hallituksemme harkitsee kaikkia, Ballmer sanoi The Vergen haastattelussa.

Myös Seattle Timesin puhelinhaastattelussa Ballmer sanoi, että Elop muuttuu yhtiön ulkopuolisesta yhtiön sisäiseksi ehdokkaaksi ja että Microsoftin hallitus jatkaa kaikkien sopivien ehdokkaiden läpikäymistä.

Elopin nousulla Microsoftin toimitusjohtajaksi on spekuloitu jo aiemmin. Esimerkiksi maailman suurin vedonlyöntiyhtiö Ladbrokes nosti Elopin suosikiksi Microsoftin uudeksi toimitusjohtajaksi viime kuun lopussa.