1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Ballmer: Työn siirtämisestä muualle ei ole suunnitelmia

Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmerin mukaan heillä ei ole suunnitelmia siirtää työtä muualle. Ballmer kertoi tiistain tiedotustilaisuudessa, että hän oli soittanut Nokian hallituksen puheenjohtajalle Risto Siilasmaalle talvella Nokian ostamisesta. Nokia empi.

Talous
Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer kättelee Risto Siilasmaan kanssa 3. syyskuuta 2013 Espoon Dipolissa.
Nokian tiedotustilaisuus kokonaisuudessaan. Suomenkielinen simultaanitulkkaus alkaa ajassa 05:15.

Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer kertoi tiistaisessa tiedotustilaisuudessa Nokiasta tuleville työntekijöille, että Microsoftilla ei ole suunnitelmia siirtää toimintoja muualle.

- Meillä ei ole merkittäviä suunnitelmia siirtää työtä eri puolilla maailmaa, Ballmer sanoi puheenvuorossaan.

- Haluamme, että työtä tehdään siellä, missä sitä nytkin tehdään, hän totesi.

Ballmerin mukaan Microsoftilla on hyviä kokemuksia yritysostoista, joissa ostettavan yhtiön toiminnot on säilytetty paikallaan. Hän mainitsi esimerkkinä Skypen, jolla on toimintaa Virossa, sekä Microsoftin ostamat Navisionin ja Fastin, jotka toimivat Tanskassa ja Norjassa.

- Suomesta tulee yhtiömme puhelinten tuotekehityksen keskus, Ballmer sanoi.

- Meistä tulee hyviä yrityskansalaisia täällä Suomessa, Ballmer lupasi, ja korosti että Microsoft oli samalla päättänyt investoida 250 miljoonaa dollaria Suomeen perustettavaan palvelinkeskukseen.

Aloite tuli Ballmerilta

Toimitusjohtaja Ballmer myös kehui Nokian ja Microsoftin tähänastisten yhteistyön tuloksia. Windows Phone -puhelimien myynti on viimeisen vuoden aikana kasvanut 78 prosenttia. Nokian Windows Phone -puhelinten myynti taas on kasvanut nollasta 7,4 miljoonaan.

Aloite Nokian matkapuhelimien myynnistä yhdysvaltalaiselle Microsoftille tuli juuri Ballmerilta.

- Prosessi alkoi, kun Ballmer soitti minulle helmi-maaliskuussa ja ehdotti avointa vuoropuhelua asiasta, kertoi Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa äsken tiedotustilaisuudessa.

Siilasmaan mukaan he tapasivat sittemmin Barcelonassa aiheen tiimoilta.

- Sanoin Ballmerille, että emme ole valmiita (sellaiseen liikkeeseen), haluamme ensin katsoa kaikki vaihtoehdot.

Siilasmaan mukaan Nokian hallitus kokoontui kevään ja kesän aikana 50 kertaa pohtimaan yrityskaupan järkevyyttä.

- Olemme käyttäneet tämän pohtimiseen valtavasti aikaa. Emme ole kiirehtineet, vaan paneutuneet ja etsineet parasta ratkaisua osakkaille, työntekijöille ja Suomelle.

- Tulos perustuu syvälliseen analyysiin. Tiedämme muista vaihtoehdoista riittävästi ja pystymme sanomaan: tämä on oikea tie.