1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Venäjä: Välimeren alueella ammuttiin ohjuksia

Puolustusministeriön mukaan tutka havaitsi, että kaksi ballistista kohdetta ammuttiin kohti itäistä Välimeren aluetta. Uutistoimisto Ria Novostin mukaan ohjukset olisivat pudonneet mereen.

Venäjän puolustusministeriö sanoo havainneensa kaksi ohjusten laukaisua Välimeren alueella, venäläiset uutistoimistot kertovat. Ministeriön mukaan ohjukset laukaistiin Välimeren keskiosasta kohti itää.

Ei ole tiedossa, kuka ohjukset olisi laukaissut ja minne. Uutistoimisto Ria Novostin lähde Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa sanoo, että ohjukset olisivat pudonneet mereen.

Syyrialainen turvallisuuslähde puolestaan sanoo libanonilaiselle TV-kanavalle, ettei heidän tutkajärjestelmänsä ole havainnut ohjuksia, jotka olisi ammuttu Syyrian maaperälle.Myös Israelin armeija sanoo, ettei sillä ole tietoa ohjusten laukaisusta Välimerellä.

Laukaisut havaitsi Etelä-Venäjällä oleva Armariv-tutkajärjestelmä tiistaiaamuna, ministeriö sanoi uutistoimistojen lainaamassa lausunnossa. Sen mukaan puolustusministeri Sergei Shoigu on ilmoittanut tapahtumasta presidentti Vladimir Putinille.

Sotilasliitto Nato sanoo selvittävänsä tietoa.

Jännitys Välimeren alueella on kiristynyt, kun länsimaat harkitsevat sotilaallista iskua Syyriaan väitetyn myrkkykaasuiskun vuoksi.