Petro Punna JJK:n toimitusjohtajaksi

39-vuotias Punna on yksi JJK:n 90-luvun lahjakkuuksista. Hän aloittaa toimitusjohtajan pestinsä marraskuussa.

urheilu
Petro Punna Harjun stadionilla.
Petro Punna aloittaa JJK:n toimitusjohtajana marraskuun alussa 2013.JJK

JJK:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu joukkueen entinen keskikenttäpelaaja Petro Punna. Punnalla on vahva JJK- ja jalkapallotausta. Junnuikäisenä Jyväskylään muuttanut Punna pelasi pitkään Kettupaidassa ja hän oli muun muassa Ville Prihankanssa nostamassa JJK:ta Ykköseen vuonna 1995. 90-luvun lopulla Punna pelasi Veikkausliigaa TPS:n ja FC Interin riveissä.

Aktiiviuransa jälkeen Punna on työskennellyt lääketeollisuudessa asiakkuuksien hallinnan, myynnin sekä myynninjohtamisen parissa. Kymmenen vuoden käytännön kokemuksen ohella Punnalla on liiketalouden AMK-tutkinto, sekä kohta puolin myös kauppatieteiden maisterin paperit Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta.

Ruohonjuuritason jalkapallotoiminta on myös tuttua, sillä Jyväskylään perheineen asettunut Punna on toiminut JJK:ssa junnuvalmentajana jo useiden vuosien ajan.

”Talouden tasapainottaminen tärkeintä”

Punna astuu JJK:n johtoon vaikealla hetkellä: seura on paininut suurten talousvaikeuksien kanssa ja kausi näyttää päättyvän putoamiseen sarjaporrasta alemmas. Marraskuussa tehtävänsä aloittava toimitusjohtaja toteaa, että tärkeintä on nyt saada talous tasapainotettua – pysyvästi.

- Ennen kaikkea talouden ehdoilla mennään. Tasapainoinen talous on ehdoton edellytys toiminnan jatkuvuudelle – sille, että pitkällä tähtäimellä tarkasteltuna saamme rakennettua JJK:sta pysyvästi liigakelpoisen.

Punna sanoo, että seuraa lähdetään talvella rakentamaan samalta pohjalta, oli paikka ensi kaudella sitten liigassa tai Ykkösessä.

- Talouden sanelemilla ehdoilla pyrimme rakentamaan taustaorganisaatiosta ja joukkueesta parhaan mahdollisen. Valmistautumiseemme ei siis loppujen lopuksi vaikuta se, missä sarjassa pelaamme.

Rakkaus jalkapalloon motivoi

Punna tiedostaa edessään olevan suuren haasteen, mutta on tehtävästään innoissaan.

- Haasteita tulee varmasti riittämään, mutta olen iloinen ja ylpeä siitä, että saan astua tähän rooliin.

Kannustimena toimii ennen kaikkea rakkaus jalkapalloon ja halu rakentaa jyväskyläläistä jalkapallokulttuuria – tällä kertaa myynti- ja johtamisosaamisen avulla. Punna itse aloitti pelaamisen jo pikkupoikana, joten laji on varsin läheinen.

- Ehti sen parikymmentä vuotta elää futismaailmassa, kyllä se aika lailla verissä on. Viimeiset viisi vuotta olen ollut töiden ohessa mukana junnujen valmennuksessa ja nyt on hienoa palata kokonaan lajin pariin – on sitä kuitenkin henkeen ja vereen futisihminen.