Rovaniemen teatterissa kotimaista, uutta ja vanhaa

Rovaniemen teatterin syysohjelmisto on kokonaan kotimaista näytelmäkirjallisuutta. Syyskauden avaa Tuomas Kyrön teksteihin perustuva tragikomedia Mielensäpahoittaja ja poika, jonka ensi-ilta on torstaina.

kulttuuri
Jari Liukkonen ja Vesa-Matti Komonen
Poika (Jari Liukkonen) ja Mielensäpahoittaja (Vesa-Matti Komonen).Jouni Porsanger

Syksyn suurin ensi-ilta on Rovaniemen lähihistoriasta kertova musiikkinäytelmä Kulma, jota on työstetty yhdessä Entisten nuorten Rovaniemi -yhdistyksen kanssa. Yhdistys on ostanut useita Kulman näytöksiä, ja lahjoittaa lippuja hyväntekeväisyytenä. Näytelmän ensi-ilta on 21. syyskuuta.

Lapsille teatteri valmistaa Jukka Parkkisen satukirjoihin perustuvan Karhukirjeitä Karhumäestä. 12. lokakuuta ensi-illassa oleva näytelmä lähtee alueteatterin kiertueelle.

Marraskuussa ensi-iltaan tulee komediaklassikko, Aapelin Siunattu hulluus.

Teatterissa on syksyn aikana kaksi juhlavuosiin liittyvää vierailua. Juhlavuotta viettävän Saamelaisten kansallisteatterin Beaivvásin Kuurapää ja unien näkijä on Nils Aslak Valkeapään ainoa näytelmä. Näytelmällä on yksi esitys 18. syyskuuta.

Myös Suomen näyttelijäliitolla on juhlavuosi, ja sen kunniaksi Suomen teattereita kiertää Juha Hurmeen ohjaama monologi Fosforinhohtoinen lurjus.

Syyskauden päättää joulukuussa ensi-iltansa saava yhteistuotanto Radikaaleinta on arki. Arkikomediaan on kerätty kokemuksia pätkätyöläisiltä Tampereelta, Joensuusta ja Rovaniemeltä.

Uutuuksien lisäksi Rovaniemen teatteri on jatkanut syksyllä Kun vielä muistan -esityksiä, jotka vetivät keväällä täysiä katsomoita.