1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nokia-kaupat

Jungner: Microsoft kiinnostui Nokiasta jo kymmenen vuotta sitten

Microsoftissa aikoinaan työskennellyt Mikael Jungner havaitsi vuosia sitten henkilökohtaisesti Steve Ballmerin kiinnostuksen Nokiaa kohtaan.

Nokia-kaupat
Mikael Jungner
Microsoftissa aikoinaan työskennellyt Mikael Jungner vieraili Ylen A-ohjelmassa tiistaina.

Kansanedustaja Mikael Jungnerin (sd.) mukaan Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer osoitti kiinnostusta Nokiaa kohtaan jo noin kymmenen vuotta sitten.

Jungner muisteli tiistaina Ylen Nokia-lähetyksessä kuinka hän ajelutti 2000-luvun alkuvuosina Ballmeria Espoossa. Jungner toimi tuolloin Microsoftin Suomen toimintojen yhteiskuntasuhdejohtajana.

Kärsivällisyys on lyhyempi kuin se olisi ollut suomalaisessa omistuksessa.

Mikael Jungner

- Ajelutin Ballmeria pitkin Espoota ja kuvasin Suomen tilannetta. Jo silloin Steve Ballmer oli aidosti kiinnostunut Suomesta ja Nokiasta, Jungner sanoi.

Jungnerin mukaan kiinnostus ulottui koko Microsoftin johtaja- ja perustajakaartiin.

Jungner: Suomalainen johtajuus kaipaa riskinottoa

Jungner varoittelee yhdysvaltalaisten toimivan liiketoiminnassa lyhyellä jänteellä.

- Jos ei puolessa vuodessa ala tulla tulosta tai käännöstä, niin sitten vaihdetaan konseptia. Jos Nokian nyt myymää toimintaa ei saada lentämään, niin uskon, että kärsivällisyys on lyhyempi kuin se olisi ollut suomalaisessa omistuksessa, hän sanoo.

Nokian ajautuminen pakkorakoon kielii Jungnerin mukaan siitä, että jotain on ymmärretty väärin tai maailman muutoksiin ei ole osattu reagoida.

Jungnerin mielestä Suomessa pitäisi käydä avoin ja kriittinen keskustelu johtajuudesta. Hän arvioi, että suomalainen johtamisen taso ei pärjää kansainvälisessä vertailussa.

- Nyt kun metsäteollisuus on karilla ja Nokia on joutunut tekemään ikäviä päätöksiä, niin viimeistään nyt pitäisi alkaa puhua tästä avoimesti, Jungner sanoo.

Jungnerin mukaan johtajuudessa tarvitaan vähemmän pomottamista ja enemmän riskinottoa.