Ruben Stiller: Suvaitsen Juusoa

Oletko jo päättänyt, ketä tänään suvaitset? Millä seksuaalivähemmistöllä suvaitsevaisuutesi ratsastaa? Suvaitsevaisuus on ihanan keveää. Se on välinpitämättömyyden jalostettu muoto, sanoo Ruben Stiller blogissaan.

Ruben Stiller Kuva: Lassi Seppälä / Yle

Helsingin Sanomat kertoi viime viikolla Juuso Kekkosesta, jonka tyttöystävä vaihtoi sukupuoltaan. Koska suhde jatkuu, Juusolla on nyt poikaystävä.

Suvaitsen Juusoa ja hänen kumppaniaan 24 tuntia vuorokaudessa ja kerron tämän nyt koko maailmalle. Harmittaa, etten mainostanut suvaitsevaisuuttani viime viikolla Facebookissa ja Twitterissä, mutta korjaan asian kertaheitolla:

Juuso-kulta! Suvaitsevaisuuteni halaa Sinua.

Suvaitsen sen, että tyttöystäväsi on nyt poikaystäväsi; suvaitsen sadomasikistiset roolileikkisi, joihin viittasit haastattelussa; suvaitsen ajatuksesi vapaasta rakkaudesta.

Suvaitsen Juuso ihan kaiken, koska minua ei oikeastaan kiinnosta, mitä puuhaat yksityiselämässäsi. Välinpitämättömyyteni pukeutuu suvaitsevaisuuden vaatteisiin, mutta tässä ei varmaankaan ole mitään pahaa: välinpitämättömyyteni halaa suvaitsevaisesti monia vähemmistöjä, joista en kerta kaikkiaan ole kiinnostunut.

Olen välinpitämätön myös suomalaisia sukkafetisistejä kohtaan. Minun on tavattoman helppo suvaita tätä vähemmistöä, koska ihmisen ja sukan suhde ei ole koskaan kiinnostanut minua.

Tänään aionkin ilmoittaa Twitterissä, että jokainen sukkafetisisti on laulun arvoinen. Toivon saavani siitä mahtavat suvaitsevaisuusopisteet, koska kukaan ei ole pitkään aikaan kiinnittänyt huomiota sukkafetisisteihin kohdistuviin ennakkoluuloihin.

Ensi viikolla täytyy keksiä joku uusi seksuaalivähemmistö, joka rikkoo tabun. Pitäsikö kokeilla normiseksiä harrastavia heteroja?

Nehän on nykyään jotenkin eksoottisia.

Ruben Stiller
Kirjoittaja on toimittaja ja Pressiklubi-ohjelman juontaja