Yhdysvaltain senaatin ulkoasiainkomitea sopuun Syyrian sotatoimista

Päätöslauselmaluonnoksen mukaan Yhdysvaltain hyökkäys Syyriaan saa kestää enintään 60 päivää. Senaatin ulkoasiainkomitea äänestää päätöslauselman hyväksymisestä myöhemmin tänään.

Ulkomaat

Yhdysvaltain senaatin ulkoasiainkomitea kertoi varhain keskiviikkona Suomen aikaa päässeensä sopuun Syyrian sotatoimia koskevasta päätöslauselmaluonnoksesta.

Luonnoksessa valtuudet sotilaallisen voiman käyttöön ovat rajatummat kuin presidentti Barack Obama oli toivonut. Asiakirjan mukaan sotatoimet saavat kestää enintään 60 päivää ja tietyin edellytyksin 30 lisäpäivää, eivätkä Yhdysvaltojen maavoimat saa astua Syyrian maaperälle.

Lisäksi se määrää, että presidentti Obaman pitää neuvotella edustajainhuoneen kanssa ja kuunnella ulkopoliittista valiokuntaa Syyrian konfliktiin sovitteluun liittyvissä asioissa. Tätä ehtoa luonnokseen vaativat useat senaattorit, kuten vaikutusvaltainen republikaani John McCain.

Komitea äänestää päätöslauselman hyväksymisestä keskiviikkona. Jos komitea hyväksyy luonnoksen, se siirtyy koko senaatin äänestykseen.

Lähteet: Reuters