Lassi Tuovi käy läpi Susijengin vastustajien heikkouksia

Lappeenrannan Namikan päävalmentaja ja miesten koripallojoukkueen valmennustiimiin kuuluva Tuovi on viime päivät tuijottanut tietokoneen ruutua ja etsinyt heikkouksia Suomen vastustajien pelitavoista.

urheilu
Namika Lappeenrannan päävalmentaja kausilla 2011-2015 Lassi Tuovi.
Yle

Suomen koripallomaajoukkue, Susijengi, saapui Slovenian Koperiin myöhään sunnuntai-iltana ja otti ensituntumaa Koperin upouuteen Bonifika Arenaan maanantain päiväharjoituksissa.

Samalla, kun joukkueen pelaajatusina on mittaillut Bonifika Areenan parkettia, joukkueen taustajoukot ovat tehneet vielä viime silauksia pelistrategiaan.

- Ensimmäisten täällä viettämiemme päivien ajan olen käyttänyt aikaani pelkästään Ruotsin ja Turkin pelitallenteiden katsomiseen. Olimme tehneet hyvän pohjatyön kotona, mutta Turkin pari viimeisintä peliä olivat vielä työstämättä, neljättä kesäänsä Susijengin matkassa oleva Lassi Tuovi kertoo.

Lappeenrannan Namikan päävalmentaja Tuovi uskoo EM-kisajoukkueiden kuntokäyrien olevan kohdillaan juuri oikeaan aikaan.

- Turkki ja Ruotsi ovat tuoneet peliinsä mukaan joitain asioita, mitä ei vielä alkukesästä näkynyt – aivan kuten mekin olemme tehneet. Viimeiset pari päivää ovat näyttäneet lupauksia antavalta. Latvia-peli oli meille hyvä opetus, jonka jälkeen saimme vetää happea ja palata parantamaan yhteispeliä, sanoo Tuovi Koripalloliiton tiedotteessa.

"En ole poistunut hotellista, kuin areenalle"

Koperin Bonifika Arena on saanut Susijengin pelaajilta hyvän vastaanoton. Areena on tiivis mutta tilava, ja äärimmilleen pakattuna tunnelma tulee varmasti kohoamaan kattoon.

Alkulohko D:n otteluista ensimmäisenä myytiin loppuun Suomen ja Italian lauantai-illan kohtaaminen, jonka lisäksi lauantain myöhäisillan Kreikka-Turkki-hegemoniapeliin odotetaan täyttä tupaa.

- Odotan, että Suomi-Ruotsi-pelissä on tunnelmaa. Täällä on kuitenkin ymmärtääkseni suomalaisfanien lisäksi myös ruotsalaisfaneja jonkinmoinen määrä, arvioi Tuovi.

Slovenian rannikolla vallitsevat rantakelit, mutta scouttaustyöt pitävät Tuovin läppärin ääressä myös tulevina päivinä. Ja koko joukkueen tavoite on kahlita Tuovi työpäätteeseensä aina 22.9. pelattavaan EM-finaaliin asti.

- Vielä en ole ehtinyt poistumaan hotellista muualle kuin peliareenalle. Meillä on Ruotsi-matsin jälkeen välipäivä peleistä joten luotan siihen, että Ruotsi-scoutin tehtyäni minulla on tunti aikaa tutustua kaupungin nähtävyyksiin, Tuovi virnistää.

Suomen maajoukkue kohtaa hallitsevan MM-hopeamitalisti Turkin heti keskiviikkona kello 15.30 Suomen aikaa.