1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Elop ja Ballmer tapaamassa Suomen työntekijöitä

Yle Uutisten tietojen mukaan Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer ja Nokiasta väistynyt Stephen Elop ovat tavanneet Tampereen Nokian työntekijöitä keskiviikkona.

Stephen Elop (vas.) ja Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer Nokian ja Microsoftin yhteistyötä käsitelleessä lehdistötilaisuudessa Lontoossa helmikuussa 2011. Kuva: Daniel Deme / EPA

Nokian puhelintoiminnan uudet johtajat ovat keskiviikkona tavanneet työntekijöitä Tampereen-toimipisteessä. Yle Uutisten tietojen mukaan Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer ja Microsoftille siirtynyt Stephen Elop ovat aamupäivällä vierailleet Tampereella ja ovat jatkamassa iltapäivällä seuraavalle toimipaikkakunnalle.

Nokia vahvistaa, että toimipaikkakunnilla on tänään Ballmerin ja Elopin sekä työntekijöiden tapaamisia. Eilen kaksikko vieraili jo Salossa.

– He tapaavat tänään edelleen henkilöstöä Suomessa, mutta enempää en voi aikataulusta sanoa, kertoo Nokian viestintäjohtaja Maija Taimi.

Ylen tietojen mukaan Oulussa vierailee ainakin Elop. Oulussa tulevaisuudenhuolia on aiheuttanut se, että siellä ei nytkään tehdä töitä Windows-puhelimien parissa. Toisaalta Oulua on julkisuudessa arvailtu Microsoftin palvelukeskuksen uudeksi kodiksi.

Nokia ilmoitti eilen puhelinliiketoimintansa myymisestä Microsoftille. Työnantaja vaihtuu 4 700 nokialaisella, myös Stephen Elopilla.

Yle Uutisten tietojen mukaan suurin määrä Microsoftille siirtyviä työntekijöitä eli reilut 1 600 on Espoossa, Salossa 1 500, Tampereella 1 000 ja Oulussa reilut 500.