Sukupolvenvaihdos kysyy järkeä, vaikka tunteet ovat pinnassa

Monelle pienyrittäjälle oma firma on elämäntyö, jonka edestä on sydänveret vuodatettu. Luopumisen tuskan helpottamiseksi sukupolvenvaihdoksen miettiminen kannattaakin aloittaa hyvissä ajoin.

sukupolvenvaihdos
Torniolaisen konepajan PJ Metalli Oy:n yrittäjät Harri Mujunen ja Markus Törmä.
Yle / Antti Heikinmatti

Torniolainen PJ Metalli Oy siirtyi pari vuotta sitten isiltä pojille: Harri Mujunen ja Markus Törmä ottivat virallisesti vetovastuun työskenneltyään sitä ennen yrityksessä pikkupojasta asti.

- Aluksi oltiin tietysti enemmän haitolla tuolla hallissa, mutta vähitellen meistä oli jo firmalle hyötyäkin. Yrittäjiksi ryhtymistä helpottikin se, että tunsimme molemmat tämän homman läpikotaisin, Markus Törmä kuvailee.

Kaksikon mukaan sukupolvenvaihdos ei sinänsä mietityttänyt sen kummemmin entisiä kuin uusiakaan isäntiä - eniten päänvaivaa oli teknisestä toteuttamisesta. Kaikki haluttiin tehdä täsmälleen sääntöjen ja pykälien mukaan.

- Konsulttiapu oli todella iso helpotus, kun ei tarvinnut itse tietää kaikkia määräyksiä miten asiat esimerkiksi verottajan kanssa pitää hoitaa, kiittelee Harri Mujunen.

Jatkajan löytäminen usein suurin haaste

Slunga on hoitanut yritysten sukupolvenvaihdoksia konsulttiyrityksessään lähes päätöikseen jo kymmenkunta vuotta. Työlle on kysyntää, sillä yrittäjäkunta ikääntyy.

Konsultti Arto Slunga.
Artio Slungaa yritysten omistajan- ja sukupolvenvaihdokset ovat työllistäneet jo kymmenkunta vuotta.Yle / Antti Heikinmatti

- Tämä asia mietityttää monissa yrityksissä - erityisesti syrjäseuduilla, missä jatkajan löytäminen on vaikeaa, Slunga sanoo.

Hänen mukaansa henkinen paine usein helpottaa siinä vaiheessa, kun ensimmäinen askel sukupolvenvaihdoksen virallistamiseksi otetaan.

- Luopumistyötä riittää monilla jopa vuosikausiksi. Myös itse virallisen puolen toteuttamiseen kannattaa varata tarpeeksi aikaa - siinä ei katsota kelloa vaan kalenteria, ja vieläpä seuraavan vuoden puolelle asti, Slunga neuvoo.

Luopumistyötä riittää monilla jopa vuosikausiksi. Myös itse virallisen puolen toteuttamiseen kannattaa varata tarpeeksi aikaa.

Arto Slunga

Vastuut siirrettävä selvästi uusille omistajille

PJ Metallissa sukupolvenvaihdos on sujunut mallikkaasti muun muassa sen vuoksi, että "vanhat isännät" ovat osanneet päästää irti yrityksestä, eivätkä jää takapiruiksi.

- Teimme sen päätöksen, että ostimme ensin itse 20 prosenttia yrityksen osakkeista isiltämme ja sitten yritys lunasti loput osakkeet ja ne mitätöitiin, Törmä selostaa.

- Taloudellinen vastuu on suuri, mutta toisaalta sekä työntekijöiden että asiakkaiden suhteen tilanne on nyt yksiselitteisen selvä, eikä tarpeettomia sekaannuksia ole sattunut.

- Kahvilla sentään käyvät toisinaan, naureskelee kaksikko.

Vetovastuun vaihdos toi uutta kehittämisintoa

Sukupolvenvaihdos toi perinteikkääseen ja maineikkaaseen metallialan yritykseen myös uutta draivia. Harri Mujusen mukaan tiukat taloudelliset ajat ovat ajaneet yhtiön etsimään uusia asiakkaita.

- Perustimme tytäryhtiön Haaprantaan Ruotsin puolelle, jotta voimme olla paremmin mukana Norrbottenin kaivostoiminnan ympärille syntyvissä urakoissa ja kunnossapidossa, Mujunen kertoo.

- Pidämme monipuolisuutta vahvuutenamme.

Lapissa on kyselyn mukaan jopa 1500 yritystä, joissa omistajan vaihdos tulee pohdittavaksi lähimmän viiden vuoden kuluessa. Jatkajan tarpeessa on siis joka kuudes lappilainen yritys.

Ammattiopisto Lappian sukupolvenvaihdosseminaarissa keskiviikkona esiteltiin yritysten omistajanvaihdoksiin liittyviä asioita alueen yrittäjille.