Modernissa baletissa soi Radioheadin musiikki

Slovenian Mariborin valtionbaletti tanssii Mikkelissä lokakuussa. Mikaelin lavalle tuodaan Don Quijote. Luvassa on myös balettimatinea, jossa nähdään Paquita sekä rockmusiikkiin tehty koreografia Radio & Juliet.

kulttuuri
Slovenian Mariborin valtionbaletti
Savcor Ballet

Balettimaailman skandaalit heilauttelivat tämänsyksyisen balettitapahtuman sisältöä Mikkelissä. Muutaman mutkan kautta Denis ja Anastasia Matvienko nähdään tälläkin kertaa Mikaelin lavalla, nyt Don Quijoten solisteina. Tähtipari tekee yhteistyötä koreografi Edward Klugin kanssa, joka johtaa Slovenian Mariborin valtionbalettia.

Don Quijote on Mariborin viime kauden uusi tuotanto, ja se on kutistettu Mikaelin lavalle sopivaksi. Don Quijote -baletissa Cervantesin kirjan päähenkilöt ovat sivuroolissa, ja tarina keskittyy kapakanpitäjän tyttären Kitrin ja parturipoika Basilion rakkaustarinaan. Don Quijote esitetään Mikaelissa kolme kertaa. Koreografiasta vastaavat Marius Petipa ja Krzysztof Nowogrodzki.

Balettimatineassa esitettävä Radio & Juliet puolestaan edustaa modernia balettia. Se kertoo Romeon ja Julian tarinan sovitettuna nykyaikaan ja siirtää sen Israelin ja Palestiinan rajalle. Teoksessa kuullaan Radioheadin musiikkia. Koreografian on tehnyt Edward Klug. Matinean ohjelmassa on myös Paquita, jonka koreografina on Marius Petipa.

Savcor Ballet järjestetään 18.10.-20.10. Mikkelissä.