1. yle.fi
  2. Uutiset

Opintojen keskeyttämisiä yritetään vähentää nettipelillä

Toisen asteen koulutuksen keskeytyksiä yritetään vähentää uudella nettipelillä. Sataedun oppilaiden Nakkilan Villilässä kehittämä Goals-peli auttaa opiskelijoita löytämään apua raskaaseen arkeen.

Kotimaan uutiset
Kuvakaappaus Sataedun tekemästä Goals-pelistä
Kuvakaappaus Sataedun oppilaiden tekemästä Goals-pelistäSataedu

Yleisesti puhutaan, miten videopelit passivoivat nuoria ja aiheuttavat syrjäytymistä. Satakuntalaisen Sataedun tietokoneanimaatio ja pelit -koulutusohjelman opiskelijat ovat nyt tehneet uudenlaisen opiskelua tukevan nettipelin.

- Pelin hahmot ja kuvitusmaailma ovat kaikki puhtaasti opiskelijoiden tekemiä. Ryhmässämme oli mukana suoraan yläasteelta valmistuneita ja uudet opiskelut aloittaneita nuoria, joten tämä on ihan suoraan nuorilta nuorille tehty peli, kertoo Goals-nettipelin ohjelmoinnissa mukana ollut Mikko Lasonen.

Opiskelijan elämä voi olla monella tapaa rankkaa. Uudella paikkakunnalla alkaneet opinnot voivat tuoda ongelmia itsenäistyvälle nuorelle.

Projektipäällikkö Riitta Hirsikoski ja tuottaja Teemu Vilén seuraavat, kun pelin ohjelmoija Mikko Lasonen pelaa Goalsia.
Projektipäällikkö Riitta Hirsikoski ja tuottaja Teemu Vilén seuraavat, kun pelin ohjelmoija Mikko Lasonen pelaa Goalsia.Kati Rantala / Yle

- Meillä Sataedussa mietittiin, miten saisimme nuoria mukaan pohtimaan näitä omia hyvinvoinnin ja jaksamisen asioita. Samalla voisimme itse käyttää sitä tietoa palveluiden kehittämisessä, kertoo projektipäällikkö Riitta Hirsikoski Sataedusta.

Lopputulos pääsi kuitenkin yllättämään.

- Kun katsoin tätä valmista tuotosta, niin tässä oli vielä enemmän eri elementtejä, kuin kukaan oli ymmärtänyt. Arkeen vaikuttavat niin monet asiat, eikä opiskelijaelämä ole vain sitä sellaista tasaista tappotahtia, Hirsikoski toteaa.

Goals-peli löytyy syksyn aikana avautuvilla tutkintoon.fi-sivustolla. Peliä pääsee kuitenkin pelaamaan jo nyt osoitteessatutkintoon.fi/goals. (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi