Tammiharjun yt-neuvottelut johtavat irtisanomisiin Raaseporissa

Tammiharjun sairaalan yt-neuvottelut johtavat irtisanomisiin. Neuvottelut koskivat 13 mielenterveyshoitajaa ja vahtimestaria Raaseporissa. Toimintaa Länsi-Uudellamaalla sijaitsevassa psykiatrisessa yksikössä on supistettu viime vuosina huomattavasti.

mielenterveyshoitajat
Tammiharjun sairaalarakennus.

Tammiharjun keväällä käynnistyneet yt-neuvottelut koskivat alunperin kahdeksaa mielenterveyshoitajaa. Määrää kuitenkin täsmennettiin 13 mielenterveyshoitajaan ja yhteen vahtimestariin. Länsi-Uudellamaalla asuville työntekijöille tarjottiin yt-neuvotteluissa korvaavia töitä Hesperian sairaalasta, Jorvista ja Kellokoskelta.

HUSin JHL:n pääluottamusmiehen Kalevi Kanniston mukaan valtaosa työntekijöistä ei pysty ottamaan vastaan korvaavaa työtä.

- Työssäkäyntimatkana se on aika mahdoton yhtälö. Kyse on vielä vuorotyöluonteisesta työstä. Valtaosa työntekijöistä ei ole pystynyt ottamaan vastaan näitä tarjottuja töitä. Tämä on johtanut irtisanomismenettelyihin.

Kanniston mukaan kaksi työntekijää on hakenut muualta töitä. Yksi on päättänyt ottaa tarjotun työn vastaan.

- Kymmenen työntekijää tulee olemaan irtisanottavien joukossa, arvelee Kannisto.

Kaksi vuotta sitten Tammiharjussa oli yhdeksän psykiatrista osastoa. Nyt niitä on jäljellä enää kaksi, aikuispsykiatrian osasto ja yhdistetty lasten- ja nuorten psykiatrinen osasto.