Jääkiekkolegendat pelaavat hyvään tarkoitukseen Nenäpäivänä

Seitsemättä kertaa järjestettävä Nenäpäivä marssittaa hyväntekeväisyysotteluun mm. Petri Skrikon, Jarmo Myllyksen, Pekka Tirkkosen, Arvi Lindin sekä lukuisia muita tunnettuja kasvoja. Peli otetaan rennosti, mutta hyväntekeväisyys vetää kiekkomiehet ja rokkarit vakavaksi.

urheilu
Osmos Cosmos -yhtyeen Pete Kiisselin (vas.) psyykkaus ei tehoa kiekkolegenda Petri Skrikoon ja tämän tietää myös Kiisseli itse.
Osmos Cosmos -yhtyeen Pete Kiisselin (vas.) psyykkaus ei tehoa kiekkolegenda Petri Skrikoon ja tämän tietää myös Kiisseli itse.Yle Etelä-Karjala

Nenäpäivänä on kerätty rahaa hyväntekeväisyyteen lukuisilla eri tavoilla. Imatralla tehdään uusi aluevaltaus, kun 8. marraskuuta pudotetaan kiekko hyväntekeväisyysjääkiekko-ottelun merkeissä. Vastakkain ovat mm. Suomen Jääkiekkomuseon aateloimien Petri Skrikon, Jarmo Myllyksen sekä tv-ikoni Arvi Lindin tähdittämä SaiPa Sputnik Alumni sekä SaiPa-pelureiden Jussi Markkasen ja Ville Kohon tähdittämä Osmon Pallo Imatralta. Mukana on myös iso liuta SM-liigasta ja Mestiksestä tunnettuja kiekkoilijoita sekä päättäjiä, poliitikkoja ja rokkareita.

- Minulla on ollut ilo ja kunnia olla matkan varrella useissa hyväntekeväisyysotteluissa mukana. Olen ollut onnekas saadessani pelata jääkiekkoa ja nyt on mahdollisuus antaa takaisin, NHL-urallaan 541 ottelua Vancouverissa, San Josessa, Bostonissa ja Winnipegissä pelannut Skriko pohtii.

Vastaansa vasta perustettu SaiPa Sputkin Alumni saa Imatran show-bändi Osmos Cosmosin ympärille rakennetun Osmon Pallon, jonka riveistä löytyvät mm. SaiPaa edustavat Jussi Markkanen ja Ville Koho. Joukkueen kipparina toimiva Pete Kiisseli on kova kiekkomies, vaikka aktiivura loppuikin Lemin Eskoja vastaan.

- Muistan aina kun äiti teki minulle metvurstileipiä ja kaakaota. Niitä sitten viitosketjun laitahyökkääjänä ehdin syömään, Kiisseli naurahtaa.

Pussi päähän ja kotimatkalle

Nenäpäiväottelun tarkoituksena on ennenkaikkea hyväntekeväisyys. Silti mukaan mahtuu myös vastustajan psyykkaamista.

Saa Markkasen Jussi pelata kauden parhaimpansa, sillä SM-liiga on täyttä leikkiä tähän verrattuna.

Petri Skriko

- Meillä on sellaiset pelimiehet ja Markkasen Jussi maalilla, että Skrikon porukoilla ei ole mitään saumaa, Kiisseli hiillostaa.

Kokenus Petri Skriko ei vähästä säikähdä ja lupaa ensi viikolla SM-liigaan palaavalle Jussi Markkaselle hikistä iltaa.

- Saa Jussi pelata kauden parhaimpansa, sillä SM-liiga on täyttä leikkiä tähän verrattuna. Kyllä täällä aivan eri ampuja ovat. Toivottavasti Jussi onnistuu edes jotenkin, sillä muuten luvut ovat rumat, Skriko toteaa hymyissä suin.

Nenäpäiväottelu järjestetään Imatran jäähallissa 8. marraskuuta.